UNDER 45 MIN | Medel

Ugnspannkaka med bacon

En klassisk rätt var det här - ugnspannkaka! En rätt som till största delen sköter sig själv i ugnen, och med lite bacon till får du lite sälta som komplement. Den serveras såklart med krispiga morötter och gärna lingonsylt om det finns hemma i skåpet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C och sätt in en långpanna.
  2. Vispa ihop ägg med mjöl och först lite av mjölken till en jämn smet. Rör sedan i resten av mjölken.
  3. Lägg baconet i den förvärmda långpannan och stek mitt i ugnen först i 8 minuter.
  4. Häll smeten över baconet och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills den fått fin färg.
  5. Skala och skär morötterna i stavar.
  6. Till servering: Servera pannkakan med morötter och gärna lingonsylt.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 ägg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 2 förp klippt bacon (à 140 g)
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
Till servering
  • lingonsylt

Näringsvärde
Per portion

Energi 3002 kJ / 716 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept