Raggmunk med bacon och råkostsallad
Raggmunk är en tidlös klassiker som är lika god i dag som för över 100 år sedan. Du grovriver potatis och blandar ner den i en pannkakssmet. Stek smeten i smör i omgångar och håll de färdiga raggmunkarna varma i ugnen tills det är dags att slå sig ner till bords. Servera med stekt bacon och råkostmix blandat med lingonsylt. Huuuur gott?!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021
Ingredienser
4 portioner
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
4 ägg
1 tsk salt
900 g potatis
2 msk smör eller olja
2 förp klippt bacon (à 140 g)
1 förp råkostsallad (à 275 g)
2 dl lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3308 KJ / 789 kCal
Fett29 g
Salt3.7 g
Kolhydrater93 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Babba är god😄
Andrea
2021-09-15I förp råkostsallad? Seriöst😅
Christofer
2021-09-09Går det att frysa in?
Gunilla
2021-06-10