Raggmunk med bacon och råkostsallad

4
2
Raggmunk med bacon och råkostsallad

Raggmunk är en tidlös klassiker som är lika god i dag som för över 100 år sedan. Du grovriver potatis och blandar ner den i en pannkakssmet. Stek smeten i smör i omgångar och håll de färdiga raggmunkarna varma i ugnen tills det är dags att slå sig ner till bords. Servera med stekt bacon och råkostmix blandat med lingonsylt. Huuuur gott?!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Raggmunk med bacon och råkostsallad

Ingredienser

4 portioner
2 dl
vetemjöl
5 dl
mjölk
4
ägg
1 tsk
salt
900 g
potatis
2 msk
smör eller olja
2
förp klippt bacon (à 140 g)
1
förp råkostsallad (à 275 g)
2 dl
lingonsylt

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt margarin eller välj olja.

Gör så här

Tips

Tillaga smeten i en smord långpanna på 200°C i ca 35 minuter. Eller grädda raggmunkarna i ett våffeljärn.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Gunilla

2021-06-10

Går det att frysa in?

Göran

2021-06-03

Jag hatar lingonsylt och vitkål tillsammans. Det ger dåliga vibbar från skoltiden

Näringsvärde per portion

Energi 3308 KJ / 789 kCal
Fett 29 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 93 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept