Ugnspannkaka med skinka och bacon

14
2
Ugnspannkaka med skinka och bacon

En smarrig ugnspannkaka svänger du enkelt ihop. Smaksätt den med bacon och rökt skinka. Baconen steker du först i ugnen för att sedan hälla pannkakesmeten över, vilket gör det till en väldigt smidig rätt. Servera med härligt gula majskorn och gärna en klick lingonsylt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2018

Ugnspannkaka med skinka och bacon

Ingredienser

4 portioner
140 g
bacon
4
ägg
8 dl
mjölk
4 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
180 g
strimlad rökt skinka
1
burk majskorn (à 340 g)

Till servering

lingonsylt

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Sandra

2018-11-12

Helt ok ugnspannkaka! Intressant med både bacon och skinka - har inte testat det förut. Dock kände jag att det var lite väl mycket skinka i receptet, men då är ju smaken som baken!

Nicolas

2018-11-07

Äcklig!

Näringsvärde per portion

Energi 2764 KJ / 660 kCal
Fett 28 g
Salt 4 g
Kolhydrater 63 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept