En smarrig ugnspannkaka svänger du enkelt ihop. Smaksätt den med bacon och rökt skinka. Baconen steker du först i ugnen för att sedan hälla pannkakesmeten över, vilket gör det till en väldigt smidig rätt. Servera med härligt gula majskorn och gärna en klick lingonsylt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2018
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag toppade med Serrano skinka och spenat. Gott Gunilla
Gunilla
2022-06-22Helt ok ugnspannkaka! Intressant med både bacon och skinka - har inte testat det förut. Dock kände jag att det var lite väl mycket skinka i receptet, men då är ju smaken som baken!
Sandra
2018-11-12Äcklig!
Nicolas
2018-11-07