Ugnspannkaka med skinka och bacon
En smarrig ugnspannkaka svänger du enkelt ihop. Smaksätt den med bacon och rökt skinka. Baconen steker du först i ugnen för att sedan hälla pannkakesmeten över, vilket gör det till en väldigt smidig rätt. Servera med härligt gula majskorn och gärna en klick lingonsylt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2018
Ingredienser
4 portioner
140 g bacon
4 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
180 g strimlad rökt skinka
1 burk majskorn (à 340 g)
Till servering
lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2764 KJ / 660 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater63 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag toppade med Serrano skinka och spenat. Gott Gunilla
Gunilla
2022-06-22Helt ok ugnspannkaka! Intressant med både bacon och skinka - har inte testat det förut. Dock kände jag att det var lite väl mycket skinka i receptet, men då är ju smaken som baken!
Sandra
2018-11-12Äcklig!
Nicolas
2018-11-07