Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Ugnspannkaka med bacon

(33)
60 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ugnspannkaka är ett klassiskt recept som uppskattas av alla. Denna fluffiga ugnspannkaka med bacon är lättlagad och otroligt god till vardagsmiddagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 liten purjolök
  • 3 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • lingonsylt
  • råkostsallad (på riven kålrot, morot och apelsin)
Till servering
  • lingonsylt
  • råkostsallad
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla baconet direkt ner i en stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ ca 5 minuter i ugn, 225°C.
  2. Skölj och strimla purjolök och fördela i pannan. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet.
  3. Häll smeten över bacon och purjo i pannan. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.
  4. Till servering: Servera med lingonsylt och gärna råkostsallad på riven kålrot, morot och apelsin.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2451 kJ / 586 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept