Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pannkaksrulle

Om du vill ha glada och mätta barn ska du laga pannkaksrulle. Det är en typ av rulltårta som du gör på pannkakssmet, fyller med jordgubbssylt och pudrar med florsocker. Servera gärna med hallonsås och vispgrädde. Helt klart en favorit hos barnen!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Klä en långpanna (30x40cm, för 6 port) med bakplåtspapper. Smörj det lätt.
  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken medan du vispar. Tillsätt salt och vaniljsocker. Sjud tills såsen tjocknar. Låt den svalna lite. Rör ner äggen ett i taget.
  4. Fördela smeten i långpannan. Grädda i 20 minuter i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg. Låt den svalna något.
  5. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet som sitter på undersidan.
  6. Fördela sylten på och rulla ihop den från långsidan. Pudra över florsocker. Servera med Hallonsås och vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 120 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • florsocker
Fyllning
  • 3 1/2 dl jordgubbssylt
Lägg till i inköpslistan