Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnspannkaka med äpple, grönkål och bacon

Ugnspannkakan bjuder på en hel plåt av möjligheter där det söta kan samsas med det salta. Här bjuder vi på en klassisk kombination av bacon och äpple, men med plats för lite extra nyttigheter i form av hackad grönkål. Servera med rårörda lingon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela, kärna ur och tärna äpplet.
  3. Blanda äpple, bacon, grönkål och olja i en ugnsäker form med höga kanter. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Pannkakssmet: Vispa samman ägg, mjöl, salt, timjan och hälften av mjölken. Fortsätt vispa och häll ner resten av mjölken i en stråle.
  5. Häll smeten i formen och tryck ner grönkålen under smeten. Sätt in mitt i ugnen och grädda ytterligare ca 25 minuter.
  6. Till servering: Servera med lingonsylt eller rårörda lingon.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 äpple (gärna royal gala)
  • 2 förp klippt bacon (à 140 g)
  • 125 g hackad grönkål
  • 1 msk rapsolja
Pannkakssmet
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 8 dl mjölk
Till servering
  • lingonsylt eller rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan