Ugnskyckling med grönt och bbq-sås
Ugnskyckling med grönt och bbq-sås är en kycklingrätt med smak av grillat tack vare den goda barbequesåsen. Kycklingbenen smaksätter du med citron innan grönsaksblandningen och paprikorna tillsätts. Serverat med pommes chateau känns rätten lyxig.
Ingredienser
4 portioner
1 förpackning djupfrysta kycklingben (à 1 kg)
1 tsk salt
1 krm peppar
rivet skal av 1 citron
1 msk olja
3 paprikor i olika färger
1 påse djupfryst pommes chateau (à 800 g)
1 påse djupfryst grönsaksblandning med spenat och vitlök (à 400 g)
1 förpackning djupfryst barbequesås (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4752 KJ / 1136 kCal
Fett66 g
Salt3.74 g
Kolhydrater74 g
Protein57 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer