Kycklinglår med pilaffris och grönsaker

4
1
Kycklinglår med pilaffris och grönsaker

Kycklinglår med pilaffris och grönsaker är en rik middagsrätt för hela familjen som tillagas på trekvart. Pilaffris är ris med lök, grönsaksblandning och hönsbuljong.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011

Kycklinglår med pilaffris och grönsaker

Ingredienser

4 portioner
8 kycklinglår
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 dl lätt crème fraiche med paprika och chili
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

Pilaffris

1 gul lök
1 msk olja
3 dl ris
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 g grönsaksblandning (bladspenat, paprika och sockerärter)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på crème fraichen och buljongtärningen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, använd laktosfri crème fraiche och krydda med paprika- och chilipulver.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och krydda med paprika- och chilipulver.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Jenny

2011-04-05

Väldigt gott och barnen tyckte det med. Jag gick dock inte helt efter receptet då det fattades lite grejer hemma men det gick ju bra ändå:) Hade en kycklingfile med oxå då min sambo inte tycker om kyckling med ben och filen blev kalasbra. Kycklingen fick bra smak av såsen som den låg i i ungen.

Näringsvärde per portion

Energi 2356 KJ / 563 kCal
Läs mer om näringsvärden