Kycklinglår med pilaffris och grönsaker
Kycklinglår med pilaffris och grönsaker är en rik middagsrätt för hela familjen som tillagas på trekvart. Pilaffris är ris med lök, grönsaksblandning och hönsbuljong.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011
Ingredienser
4 portioner
8 kycklinglår
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche med paprika och chili
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Pilaffris
1 gul lök
1 msk olja
3 dl ris
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 g grönsaksblandning (bladspenat, paprika och sockerärter)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2356 KJ / 563 kCal
Kommentar
Väldigt gott och barnen tyckte det med. Jag gick dock inte helt efter receptet då det fattades lite grejer hemma men det gick ju bra ändå:) Hade en kycklingfile med oxå då min sambo inte tycker om kyckling med ben och filen blev kalasbra. Kycklingen fick bra smak av såsen som den låg i i ungen.
Jenny
2011-04-05