Kycklinglår med pilaffris och grönsaker
![Kycklinglår med pilaffris och grönsaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33681/cf_259/kycklinglar_med_pilaffris_och_gronsaker_.jpg)
Kycklinglår med pilaffris och grönsaker är en rik middagsrätt för hela familjen som tillagas på trekvart. Pilaffris är ris med lök, grönsaksblandning och hönsbuljong.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011
![Kycklinglår med pilaffris och grönsaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33681/cf_259/kycklinglar_med_pilaffris_och_gronsaker_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
8 kycklinglår
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 dl lätt crème fraiche med paprika och chili
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Pilaffris
1 gul lök
1 msk olja
3 dl ris
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 g grönsaksblandning (bladspenat, paprika och sockerärter)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på crème fraichen och buljongtärningen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, använd laktosfri crème fraiche och krydda med paprika- och chilipulver.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och krydda med paprika- och chilipulver.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2356 KJ / 563 kCal
Kommentar
Väldigt gott och barnen tyckte det med. Jag gick dock inte helt efter receptet då det fattades lite grejer hemma men det gick ju bra ändå:) Hade en kycklingfile med oxå då min sambo inte tycker om kyckling med ben och filen blev kalasbra. Kycklingen fick bra smak av såsen som den låg i i ungen.
Jenny
2011-04-05