Kycklinglår med pilaffris och grönsaker är en rik middagsrätt för hela familjen som tillagas på trekvart. Pilaffris är ris med lök, grönsaksblandning och hönsbuljong.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
13 2011
Läs noga ingrediensförteckningen på crème fraichen och buljongtärningen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, använd laktosfri crème fraiche och krydda med paprika- och chilipulver.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och krydda med paprika- och chilipulver.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jenny
2011-04-05Väldigt gott och barnen tyckte det med. Jag gick dock inte helt efter receptet då det fattades lite grejer hemma men det gick ju bra ändå:) Hade en kycklingfile med oxå då min sambo inte tycker om kyckling med ben och filen blev kalasbra. Kycklingen fick bra smak av såsen som den låg i i ungen.