Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklinggryta med risonipilaff

Kycklinggryta med risonipilaff är en krämig och värmande rätt med smaker av paprika, lök och chili. Grytan går snabbt att tillaga, har en härlig konsistens och serveras med mumsigt risonipilaff. Enkelt och mättande!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Risonipilaff: Bryn hälften av löken i oljan i en kastrull. Rör ner risonin och tillsätt vatten enligt anvisningen på förpackningen och buljongtärningar. Koka enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Tillaga grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda grönsakerna med risonin.
  4. Bryn kycklingen och resten av löken i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda crème fraiche med buljongen och häll på kycklingen. Sjud ca 8 minuter.
  6. Servera kycklingen med sås och risonipilaff.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut risoni mot glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl crème fraiche (med paprika och chili)
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Risonipilaff
  • 1 msk olja
  • 3 dl risoni (3 dl motsvarar 240 g)
  • vatten
  • 2 höns- eller kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 500 g grönsaksblandning med bönor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2614 kJ / 626 kCal