Kycklinggryta med risonipilaff

Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat
10
Kycklinggryta med risonipilaff

Kycklinggryta med risonipilaff är en krämig och värmande rätt med smaker av paprika, lök och chili. Grytan går snabbt att tillaga, har en härlig konsistens och serveras med mumsigt risonipilaff. Enkelt och mättande!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2013

Kycklinggryta med risonipilaff

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 1/2 dl crème fraiche (med paprika och chili)
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

Risonipilaff

1 msk olja
3 dl risoni (3 dl motsvarar 240 g)
vatten
2 höns- eller kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
500 g grönsaksblandning med bönor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Vi har nu lagat om detta recept och gjort lite förändringar så nu ska det fungera väl. Lycka till!

Redaktionen

2014-02-03

Risonin blev inte bra, bättre att koka som vanligt och blanda i grönsakerna sen. Smaksatta creme fraiche använder jag aldrig, innehåller bara en massa konstigheter, bättre att krydda själv. Det blev jättegott.

Ingrid

2013-10-28

Instämmer med flera. Otydliga och felaktiga instruktioner.

Malin

2013-01-25

Näringsvärde per portion

Energi2614 KJ / 626 kCal
Fett19.8 g
Kolhydrater64.7 g
Protein42.9 g

Testa liknande recept

Kycklinglår med pilaffris och grönsaker
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläsk- och grönsaksgryta med krämig färskost
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnskyckling med grönt och bbq-sås
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kyckling med basilikaris
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaksris med kryddig korv
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga