Kycklinggryta med risonipilaff
Kycklinggryta med risonipilaff är en krämig och värmande rätt med smaker av paprika, lök och chili. Grytan går snabbt att tillaga, har en härlig konsistens och serveras med mumsigt risonipilaff. Enkelt och mättande!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2013
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 1/2 dl crème fraiche (med paprika och chili)
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Risonipilaff
1 msk olja
3 dl risoni (3 dl motsvarar 240 g)
vatten
2 höns- eller kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
500 g grönsaksblandning med bönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2614 KJ / 626 kCal
Fett19.8 g
Kolhydrater64.7 g
Protein42.9 g
Kommentarer
Hej! Vi har nu lagat om detta recept och gjort lite förändringar så nu ska det fungera väl. Lycka till!
Redaktionen
2014-02-03Risonin blev inte bra, bättre att koka som vanligt och blanda i grönsakerna sen. Smaksatta creme fraiche använder jag aldrig, innehåller bara en massa konstigheter, bättre att krydda själv. Det blev jättegott.
Ingrid
2013-10-28Instämmer med flera. Otydliga och felaktiga instruktioner.
Malin
2013-01-25