Norrländska tacos

7
8
Norrländska tacos

Tacos på norrländskt vis görs på renskav, eller hur? I dessa norrländska tacos blandar du renskavet med salsa, mini fraiche och en grönsaksblandning innan de kryddas med lite spiskummin och serveras i knapriga tacoskal.

Norrländska tacos

Ingredienser

4 portioner
2 paket djupfryst renskav (à 240 g)
1 burk mild, medium eller het salsa (à 340 g)
2 dl minifraiche
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk spiskummin
1 påse djupfryst grönsaksblandning t ex broccoli mexicana (à 550 g)
12 tacoskal

För alla

Byt ut mini fraichen mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos.

Gör så här

Tips

Stänk över röd eller grön tabasco över de fyllda tacoskalen för mer hetta på rätten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Sandra

2007-03-01

Lättlagat och gott! Nästa gång tänker jag använda ris till istället för tacoskal.

Malin

2006-04-24

jättegott. Serverade med tortillas, tomat, rödlök och banan

Elisabeth

2006-03-17

Det är tacoskalen man ser i bakgrunden......

Näringsvärde per portion

Energi 2217 KJ / 528 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden