Norrländska tacos

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
8
Norrländska tacos

Tacos på norrländskt vis görs på renskav, eller hur? I dessa norrländska tacos blandar du renskavet med salsa, mini fraiche och en grönsaksblandning innan de kryddas med lite spiskummin och serveras i knapriga tacoskal.

Norrländska tacos

Ingredienser

4 portioner
2   paket djupfryst renskav (à 240 g)
1   burk mild, medium eller het salsa (à 340 g)
2 dl  minifraiche
1 msk  olja
1 tsk  salt
1 krm  peppar
2 tsk  spiskummin
1   påse djupfryst grönsaksblandning t ex broccoli mexicana (à 550 g)
12   tacoskal

För alla

Byt ut mini fraichen mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos.

Gör så här

Tips

Stänk över röd eller grön tabasco över de fyllda tacoskalen för mer hetta på rätten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Lättlagat och gott! Nästa gång tänker jag använda ris till istället för tacoskal.

Sandra

2007-03-01

jättegott. Serverade med tortillas, tomat, rödlök och banan

Malin

2006-04-24

Det är tacoskalen man ser i bakgrunden......

Elisabeth

2006-03-17

Näringsvärde per portion

Energi2217 KJ / 528 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Annikas souvas
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renskavsgryta
Betyg 4.5 av 5.
98 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskavsgulasch med vitlökskräm
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renskavsgryta med kryddiga hjortron
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsstubbar med rökt rensstek/gravad lax
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga