Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Norrländska tacos

Tacos på norrländskt vis görs på renskav, eller hur? I dessa norrländska tacos blandar du renskavet med salsa, mini fraiche och en grönsaksblandning innan de kryddas med lite spiskummin och serveras i knapriga tacoskal.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek det otinade skavet i olja tills det tinat och fått fin färg. Krydda med salt, peppar och gärna spiskummin. Häll över salsa och lätt crème fraiche.
  2. Blanda i grönsakerna och låt puttra under lock ca 5 minuter. Värm tacoskalen enligt förpackningens anvisning. Fyll tacoskalen med röran och servera med strimlad isbergssallad.

För alla

Byt ut mini fraichen mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Stänk över röd eller grön tabasco över de fyllda tacoskalen för mer hetta på rätten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket djupfryst renskav (à 240 g)
  • 1 burk mild, medium eller het salsa (à 340 g)
  • 2 dl minifraiche
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 påse djupfryst grönsaksblandning t ex broccoli mexicana (à 550 g)
  • 12 tacoskal
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2217 kJ / 528 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden