Skinka med rissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skinka med rissallad

Snabblagad och nyttig är denna goda skinka med rissallad. Riset, som du låter koka ihop med en grönsaksblandning, får en härlig dressing av bland annat olivolja, vinäger och persilja ringlat över sig innan den skivade skinkan tillsätts till salladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i vatten med salt enligt förpackningens anvisning. Blanda ner grönsakerna i riset när ca 5 minuter återstår av koktiden.
  2. Mixa olivoljan med persiljan och vinäger, vatten, salt och peppar. Häll dressingen över ris och grönsaker. Ta bort gelén från skinkan och skär den i tunna skivor.
  3. Servera skinkan med rissalladen, bröd och skivade tomater.

 

Tips

Har du riktigt ont om tid går det bra att använda snabbris till salladen som kokar på 5 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 påse djupfryst grönsaksblandning (à 500 g) t ex ärter, majs och paprika
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk vinäger
  • 2 1/2 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk skinka (à 340 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2532 kJ / 606 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden