Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torskgratäng med tomatsås och grönsaker

Denna torskgratäng med tomatsås och grönsaker är en middag för hela familjen. Fiskfilén får en fin smak av tomatsåsen och det lena potatismoset en vacker färg när du gratinerar det i ugnen. Servera med fräst grönsaksblandning för färg och smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C grillvärme.
  2. Tina fiskfiléerna i mikrovågsugnen enligt anvisningen på paketet.
  3. Koka upp såsen.
  4. Mos: Förbered moset enligt anvisning på paketet. Rör ner gräslöken. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Skär fisken i bitar och fördela i en ugnssäker form eller i 4 ugnssäkra portionsformar (för 4 port). Krydda fisken med salt och peppar. Häll över såsen. Bred på moset så att det täcker. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  6. Fräs grönsakerna och servera gärna gratängen med bröd.

För alla

Gör mjölkfri: gör eget potatismos av Solhavre och byt ut tomatsåsen mot krossade tomater.

Tips

Vill du förfina gratängen ytterligare, tillsätter du ca 200 g skalade räkor (för 4 port) i såsen. Strö eventuellet över lite riven ost och kajennpeppar ovanpå moset innan du gratinerar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g djupfryst torskfilé, sej eller hoki
  • 2 förp tomatsås med oregano (à 2 1/2 dl)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 påse djupfryst grönsaksblandning t ex bladspenat och grön vitlök (à 400 g)
  • 1 msk olja
Potatismos
  • 5 port potatismos av pulver
  • 3 msk hackad djupfryst gräslök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2465 kJ / 589 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer