Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsstekt kyckling med klyftpotatis

Kycklingben i ugn med frasigt rostad potatis till – en fenomenal kombination. Du gör en enkel glaze av soja, honung och vitlök att pensla kycklingen med. Servera det hela med såsen till, och ha en trevlig kalasmiddag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Bryn kycklingbenen i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem på ena sidan av långpannan.
  3. Blanda soja med honung och pressad vitlök.
  4. Skär potatisen i klyftor och blanda med resten av oljan, salt och peppar. Häll över klyftorna på den andra halvan av långpannan och stek ca 15 minuter. Pensla sojablandningen på kycklingbenen och stek ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingbenens innertemperatur är ca 82°C.
  5. Blanda crème fraiche, ketchup och senap. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med potatis, sås och gärna sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 kycklingben
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 msk soja
  • 1 msk honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • 900 g fast potatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk ketchup eller chilisås
  • 1 msk senap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2639 kJ / 631 kCal