Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnskokta grönsaker

Ugnskokta grönsaker är ett fint tillbehör till kött, fisk och fågel eller står sig riktigt bra som en måltid i sig om du serverar med gräddfilssås och ett gott bröd. Grönsakerna som ugnskokas är aubergine, lyxiga bifftomater och zucchini.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skölj och skär grönsakerna i centimetertjocka skivor.
  3. Pensla en ugnssäker form med oljan. Varva och ställ grönsaksskivorna på kant i formen. Häll över buljongen och strö över timjan.
  4. Ugnskoka grönsakerna i 20-30 minuter, tills de är mjuka.
  5. Servera med gräddfilssås och bröd.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 3 bifftomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?