Ciderbrässerade palsternackor
Ciderkokta palsternackor med äpple är ett mycket trevligt, snabblagat och utsökt recept. Med schalottenlök, persilja, äpplen, palsternacka och äppelcider skapar du ett förbluffande gott tillbehör som passar till vegobiffar, stekt fisk eller kyckling.
Ingredienser
4 portioner
3 schalottenlökar
5 palsternackor (à ca 100 g)
2 msk rapsolja
4 dl äppelcider
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk vitvinsvinäger
2 röda äpplen
1 kruka persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi957 KJ / 229 kCal
Fett7 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g
Kommentar
Oerhört gott . Passar även mycket bra till fläskkött tex grillade revben .
Inga-lill
2021-02-27