Ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs

Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
3
Ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs

För dig som inte äter kött är det här receptet på ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs en riktig höjdare. Servera de gratinerade paprikorna och färsen till middag.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs

Ingredienser

4 portioner
1 morot
1 gul lök
2 msk olivolja
300 g fryst, tinad vegetarisk färs
1 grönsaksbuljongtärning
500 g passerade tomater
1 msk finriven ingefära
1 krm chilipulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
1 tsk kanel
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
4 stora paprikor
1 stor tomat
100 g lagrad ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat

Kommentarer

Jag tycker att det blir för salt, så jag minskar på saltet.

Pernilla

2021-09-05

Jättegott!

Lina

2020-02-18

Väldigt gott!!

Helena

2017-11-06

Näringsvärde per portion

Energi1439 KJ / 343 kCal
Fett16 g
Salt4 g
Kolhydrater22 g
Protein24 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kryddstekt hällefilé med aubergine och tzatsiki
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad pumpa fylld med hummus och feta
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Köttbullar i garam masala
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerade fyllda paprikor med salsiccia
Betyg 3.3 av 5.
82 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Palak paneer med halloumi och ris
Betyg 4.5 av 5.
117 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Palak paneer med tomat och halloumi
Betyg 4.7 av 5.
2536 personer har röstat
Under 30 min att tillaga