Ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs
![Ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17884/cf_259/ugnsgratinerade_paprikor_med_vegetarisk_fars.jpg)
För dig som inte äter kött är det här receptet på ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs en riktig höjdare. Servera de gratinerade paprikorna och färsen till middag.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
![Ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17884/cf_259/ugnsgratinerade_paprikor_med_vegetarisk_fars.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 morot
1 gul lök
2 msk olivolja
300 g fryst, tinad vegetarisk färs
1 grönsaksbuljongtärning
500 g passerade tomater
1 msk finriven ingefära
1 krm chilipulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
1 tsk kanel
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
4 stora paprikor
1 stor tomat
100 g lagrad ost
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på färsen och buljongtärningen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
För mjukare paprika:
Förväll paprikan i ett par minuter i kokande vatten. Låt den rinna av innan den fylls.
Förväll paprikan i ett par minuter i kokande vatten. Låt den rinna av innan den fylls.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1439 KJ / 343 kCal
Fett16 g
Salt4 g
Kolhydrater22 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tycker att det blir för salt, så jag minskar på saltet.
Pernilla
2021-09-05Jättegott!
Lina
2020-02-18Väldigt gott!!
Helena
2017-11-06