Ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs

41
3
Ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs

För dig som inte äter kött är det här receptet på ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs en riktig höjdare. Servera de gratinerade paprikorna och färsen till middag.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs

Ingredienser

4 portioner
1 morot
1 gul lök
2 msk olivolja
300 g fryst, tinad vegetarisk färs
1 grönsaksbuljongtärning
500 g passerade tomater
1 msk finriven ingefära
1 krm chilipulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
1 tsk kanel
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
4 stora paprikor
1 stor tomat
100 g lagrad ost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på färsen och buljongtärningen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

För mjukare paprika:
Förväll paprikan i ett par minuter i kokande vatten. Låt den rinna av innan den fylls.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Pernilla

2021-09-05

Jag tycker att det blir för salt, så jag minskar på saltet.

Lina

2020-02-18

Jättegott!

Helena

2017-11-06

Väldigt gott!!

Näringsvärde per portion

Energi 1439 KJ / 343 kCal
Fett 16 g
Salt 4 g
Kolhydrater 22 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden