Pasta med krämig tomatsås och vegobullar

0
0 Klimatsmart
Pasta med krämig tomatsås och vegobullar

Bästa vardagsrätten, pasta serverad med krämig sås och till det gör du vegobullar, som kryddas med soltorkade tomater och persilja. Servera med sallad på rucola och soltorkade tomater. Enkelt, snabbt och gott.

Pasta med krämig tomatsås och vegobullar

Ingredienser

4 portioner
140 g strimlade soltorkade tomater
1 gul lök
425 g formbar vegansk färs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 dl vatten
40 g fryst tinad persilja
4 port spaghetti
1 förp pastasås tomat & crème fraiche (à 4 dl)
65 g rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen och pastasåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri pastasås.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pastasås.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2321 KJ / 554 kCal
Fett 9 g
Salt 5 g
Kolhydrater 78 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden