Pasta med krämig tomatsås och vegobullar
Bästa vardagsrätten, pasta serverad med krämig sås och till det gör du vegobullar, som kryddas med soltorkade tomater och persilja. Servera med sallad på rucola och soltorkade tomater. Enkelt, snabbt och gott.
Ingredienser
4 portioner
140 g strimlade soltorkade tomater
1 gul lök
425 g formbar vegansk färs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 dl vatten
40 g fryst tinad persilja
4 port spaghetti
1 förp pastasås tomat & crème fraiche (à 4 dl)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2321 KJ / 554 kCal
Fett9 g
Salt5 g
Kolhydrater78 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer