Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vegetariska tacos

Klassiska tacos med goda tillbehör och en krämig guacamole till, men gjorda på vegetarisk tacofärs. Fredagsmys för vegetarianer eller dig som vill äta mindre kött, helt enkelt! Rulla ihop i mjuka tortillas, eller krispiga tacoskal om du föredrar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och strimla löken. Stek löken i oljan i en stekpanna tillsammans med tacofärsen.
  2. Skär tomaterna och salladen i bitar.
  3. Guacamole: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur och mosa avokadoköttet. Pressa ner vitlöksklyftan och smaka av med lite pressad citronsaft och salt.
  4. Värm tortillabrödet enligt anvisningen på förpackningen. Fyll tortillan med färsen, grönsaker, majs, ost, gräddfil och salsa.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut tacofärs, mot kyckling- eller nötfärs som du själv smaksätter med tacokryddor. Välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja).

Receptet kommer från Hälsans Kök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp vegetarisk taco färs (t ex Hälsans Kök Taco Färs)
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk olja
  • 3 tomater
  • 1 salladshuvud
  • 1 förp mjuka tortillabröd
  • 1 förp majs (à 340 g)
  • 1 dl riven ost
  • 2 dl gräddfil
  • 1 förp salsasås
Guacamole
  • 2 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • citron
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3746 kJ / 896 kCal