Fylld zucchini med yoghurt och chilismör
Du måste prova detta magiska recept på fylld zucchini där en blandning av kryddig färs och ris får ta plats i urgröpta zucchini och bakas i ugn. Servera zucchinin på en bädd av vitlöksyoghurt, ringla över chilismör och toppa med dill.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
6 portioner
1 dl jasminris
1 1/2 dl vatten
6 små zucchini (à 200 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 tsk torkad oregano
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kryddpeppar
1/2 tsk malen nejlika
2 msk tomatpuré
250 g valfri färs
6 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Chilismör
25 g smör
2 krm chilipulver
Vitlöksyoghurt
5 dl matyoghurt (10 %)
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
Till servering
1/2 dl plockad dill (1/2 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med nötfärs.
Energi1027 KJ / 244 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater13 g
Protein12 g
Kommentarer
Kanel och nejlika passar inte i denna rätt. I övrigt ett gott men torftigt recept, jag la till champinjoner och hackad mandel i fyllningen och skippade färsen. Tillsatte även riven ost på toppen av mina zucchinibåtar.
Lena
2024-08-27Kul och god rätt! Alltid gött att hitta ett nytt recept med kryddpeppar. Jag fick även användning för min melonkulare för att gröpa ur, vilket var mycket effektivt. Trodde riset skulle bli överkokt när man kokade det i vatten först men det blev en perfekt konsistens!Rekommenderar raka, korta och lite tjockade zucchinis om man kan hitta, för att underlätta urgröpningen.
Decimus
2024-08-26