Vegetarisk spaghetti bolognese
Köttfärssås och spaghetti är en storfavorit i många hem. I det här receptet får du till en vegetarisk bolognese utan att tumma på smaken. Vitlök, rotselleri, en slurk rött vin, lagerblad och timjan bidrar till en härligt mustig smak som påminner om Italien.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
100 g rotselleri
1 förp vegetarisk färs (à ca 300 g)
2 msk olja
1 dl vatten
1 1/2 dl rött vin
1 förp krossade tomater (à 400 g)
1 - 2 msk tomatpuré
2 lagerblad
1 msk timjan
salt
peppar
Till servering
spaghetti eller tagliatelle (gärna fullkorn)
tomater
parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2257 KJ / 539 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott recept!! Vi har i lite svamp också som extra. Blir väldigt smaskigt
Marcus
2021-03-12Frågan e ju vad många gram veggofärs man ska ha? Ett paket säger inte mycket!?
Tomas
2020-10-26Men jösses vad gott det blev! Jag fuskade lite å kompletterade med en köttbuljong. Jag använde formbar vegofärs från coop (förlåt Ica)
Therése
2020-10-06