Vegetarisk spaghetti bolognese

51
6
Vegetarisk spaghetti bolognese

Köttfärssås och spaghetti är en storfavorit i många hem. I det här receptet får du till en vegetarisk bolognese utan att tumma på smaken. Vitlök, rotselleri, en slurk rött vin, lagerblad och timjan bidrar till en härligt mustig smak som påminner om Italien.

Skriv ut
Vegetarisk spaghetti bolognese

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
100 g rotselleri
1 förp vegetarisk färs (à ca 300 g)
2 msk olja
1 dl vatten
1 1/2 dl rött vin
1 förp krossade tomater (à 400 g)
1 - 2 msk tomatpuré
2 lagerblad
1 msk timjan
salt och peppar

Till servering

spaghetti eller tagliatelle (gärna fullkorn)
tomater
parmesanost

För alla

Gör glutenfri: byt ut färs mot glutenfri vegetarisk färs. Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept i samarbete med Hälsans Kök.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Marcus

2021-03-12

Jättegott recept!! Vi har i lite svamp också som extra. Blir väldigt smaskigt

Tomas

2020-10-26

Frågan e ju vad många gram veggofärs man ska ha? Ett paket säger inte mycket!?

Therése

2020-10-06

Men jösses vad gott det blev! Jag fuskade lite å kompletterade med en köttbuljong. Jag använde formbar vegofärs från coop (förlåt Ica)

Näringsvärde per portion

Energi 2257 KJ / 539 kCal
Fett 11 g
Salt 1 g
Kolhydrater 68 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept