Ugnsfalu med bostongurka och paprika

12
0
Ugnsfalu med bostongurka och paprika

Låt klassikern falukorv i ugn stå på middagsbordet ikväll och upplev ljuva barndomsminnen. Varva korv och tomater och toppa gratängen med chilisås, senap, bostongurka och tillslut ströbröd för en liten uppdaterad variant av rätten, men ack så smakrik. Serveras såklart med potatismos, och krispig spetspaprika.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2018

Ugnsfalu med bostongurka och paprika

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

Ugnsfalu

550 g
falukorv
2
tomater
2 msk
chilisås
1 msk
senap
1/2 dl
bostongurka
2 msk
ströbröd

Till servering

200 g
spetspaprika

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2558 KJ / 613 kCal
Fett 33 g
Salt 4 g
Kolhydrater 54 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept