Ugnsfalu med bostongurka och paprika
Låt klassikern falukorv i ugn stå på middagsbordet ikväll och upplev ljuva barndomsminnen. Varva korv och tomater och toppa gratängen med chilisås, senap, bostongurka och tillslut ströbröd för en liten uppdaterad variant av rätten, men ack så smakrik. Serveras såklart med potatismos, och krispig spetspaprika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2018
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar
Ugnsfalu
550 g falukorv
2 tomater
2 msk chilisås
1 msk senap
1/2 dl bostongurka
2 msk ströbröd
Till servering
200 g spetspaprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2558 KJ / 613 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein21 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer