Ugnsfalu med bostongurka och paprika

Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
0
Ugnsfalu med bostongurka och paprika

Låt klassikern falukorv i ugn stå på middagsbordet ikväll och upplev ljuva barndomsminnen. Varva korv och tomater och toppa gratängen med chilisås, senap, bostongurka och tillslut ströbröd för en liten uppdaterad variant av rätten, men ack så smakrik. Serveras såklart med potatismos, och krispig spetspaprika.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2018

Ugnsfalu med bostongurka och paprika

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar

Ugnsfalu

550 g falukorv
2 tomater
2 msk chilisås
1 msk senap
1/2 dl bostongurka
2 msk ströbröd

Till servering

200 g spetspaprika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2558 KJ / 613 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein21 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Falukorv i ugn med mos
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jimmy Janssons falukorvsmacka
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Falukorvsmacka
Betyg 4.5 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakad falukorv med pesto och tomat
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat
Betyg 3.9 av 5.
273 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falukorv med stuvad spenat
Betyg 4.1 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga