Falukorv med stuvad spenat
Stekt falukorv kan man alltid lita på i vardagen, men ibland kan det vara kul att sätta lite ny smak på den. Med fryst spenat och crème fraiche gör du en snabb och enkel stuvning som passar bra ihop med både korv och potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
400 g fryst bladspenat
2 msk olja
2 dl crème fraiche
salt
peppar
ca 500 g falukorv
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3094 KJ / 741 kCal
Fett53 g
Salt3.46 g
Kolhydrater44 g
Protein20 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Receptet ändrat på mitt sätt, men idén var helt OK. Fräst hackad spenat i olja tillsammans med 1 msk mjöl, en stor klyfta riven vitlök plus ½ kryddmått malen vitpeppar. Spädd med 3% mjölk till medeltjock konsistens, hällde i ett uppvispat ägg i en stråle och lät det puttra på medelvärme tills äggstrimlorna blev kokta, tillsatte sedan mer mjölk om stuvningen var för tjock. Blandade försiktigt och serverade med ett halverat kokt ägg och en större kokt, skalad potatis tillsammans med korven.
Eva
2024-02-28Super gott och enkelt, hela familjen älskar det! Brukar ha i en grönsaksbuljonger tärning i stuvning för extra smak. Passar perfekt👌🏼
Anna
2024-01-22Håller med föregående, några potatisar var dåliga. Korven för lite för 4 personer
Johanna
2023-05-31Hej Johanna och Madeleine! Ta gärna kontakt med vår Kundservice (https://www.ica.se/kundservice/) om varorna i matkassen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-01