Falukorv med stuvad spenat

48
6
Falukorv med stuvad spenat

Stekt falukorv kan man alltid lita på i vardagen, men ibland kan det vara kul att sätta lite ny smak på den. Med fryst spenat och crème fraiche gör du en snabb och enkel stuvning som passar bra ihop med både korv och potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021

Falukorv med stuvad spenat

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
400 g fryst bladspenat
2 dl crème fraiche
ca 500 g falukorv

Att ha hemma

2 msk olja
salt
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Louise

2021-09-29

Helt överraskande gott!! Hade gruvat mig lite och sparat den till sist men det var bra kvalitetskorv m mkt god spenatstuvning! Gör gärna igen!

Pernilla

2021-09-23

Gott men på tok för lite korv till 4 pers!

Eva

2021-09-20

Jättegott, spenatstuvningen var pricken över i! Jag lade till lite tomat som ytterligare en grönsak, det balanserade bra mot det andra.

Näringsvärde per portion

Energi 3094 KJ / 741 kCal
Fett 53 g
Salt 3.46 g
Kolhydrater 44 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden