Falukorv med stuvad spenat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Falukorv med stuvad spenat

Stekt falukorv kan man alltid lita på i vardagen, men ibland kan det vara kul att sätta lite ny smak på den. Med fryst spenat och crème fraiche gör du en snabb och enkel stuvning som passar bra ihop med både korv och potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Fräs spenaten i hälften av oljan. Häll i crème fraichen och låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär falukorven i skivor och stek i resten av oljan.
  4. Servera falukorven med potatis och spenat.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2 dl crème fraiche
  • 600 g falukorv
Att ha hemma
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3364 kJ / 805 kCal