Ugnsbakad falukorv med pesto och tomat

8
2
Ugnsbakad falukorv med pesto och tomat

En mumsig ugnsbakad falukorv som hela familjen kommer gilla. Här görs den på ett nytt sätt och är kryddad med pesto och tomater. Ät den sedan tillsammans med ett krämigt potatismos och gröna blad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017

Ugnsbakad falukorv med pesto och tomat

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt och peppar

Korv

ca 550 g falukorv
2 tomater
1/2 dl pesto
2 msk ströbröd

Till servering

1 romansallad

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Birgitta

2022-01-23

Mycket gott har aldrig använt pesto innan man ska göra igen nästa gång till falukorv.

Freja

2017-10-20

Väldigt spännande kombination med pesto på falukorven! Mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2809 KJ / 671 kCal
Fett 40 g
Salt 3.11 g
Kolhydrater 53 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden