Ugnsbakade nudlar med fisk
Prova one pot noodles till middag! Minimalt med disk och maximalt med smak när du lagar denna rätt med glasnudlar, torsk och ägg som bakas i en gryta i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024
Ingredienser
4 portioner
200 g glasnudlar
300 g torsk eller annan vit fisk
3 msk neutral rapsolja
1 1/2 msk finhackad ingefära
2 finhackade vitlöksklyftor
4 finskurna salladslökar
1 dl grovhackad koriander
3 msk japansk soja
2 ägg
1 msk balsamvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1597 KJ / 381 kCal
Fett13 g
Salt1.9 g
Kolhydrater47 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Goda smaker! Men blir ganska torrt. Lägg till extra vitlök och ingefära. Ha sås till eller lägg till extra i grytan.
Frida
2024-10-07Smaklöst! Behövs mer kryddor
David
2024-10-04Väldigt god! Vi hade chilimajonäs som tillbehör.
Josefine
2024-09-29