Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Kyckling i massamuncurry med glasnudlar

En god och fräsch kycklingrätt där kycklingen får smak av massamuncurry. Ät den tillsammans med mjuka glasnudlar, minimajs och krispiga solrosskott och du har en välbalanserad måltid att njuta av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i bitar och stek dem i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  2. Sänk värmen och tillsätt currybasen och minimajs. Sjud ca 8 minuter under lock.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och håll dem varma.
  4. Servera curryn med nudlar och solrosskott.

För alla

Läs noga innehållet på massamun grytbas. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 400 ml massamun curry
  • 125 g färsk minimajs
  • 2 port glasnudlar
  • 100 g solrosskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3311 kJ / 795 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept