UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingwok med ostronsås

Lättlagad asiatisk wok med kycklingfilé, glasnudlar, wokgrönsaker och ostronsås. Servera din wok tillsammans med jasminris. En god middag som du snabbt och enkelt tillagar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén i strimlor.
  2. Klipp glasnudlarna i bitar och lägg i varmt vatten.
  3. Skala och pressa vitlöken och bryn den i olja i en wok. Tillsätt kyckling och fortsätt att steka den.
  4. Tillsätt wokgrönsaker, smulad buljongtärning, glasnudlar, ostronsås, socker och peppar. Låt det koka någon minut.
  5. Till servering: Servera med jasminris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfilé
  • 100 g glasnudlar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 500 g wokgrönsaker
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk strösocker
  • peppar
Till servering
  • 4 port kokt jasminris