Fiskgryta med ingefära och curry
En härligt gul fiskgryta med torsk står på kvällens meny! Den härliga färgen kommer bland annat från ingefäran och curryn, och grytan smaksätts även med sambal oelek och kokosmjölk. Servera sedan grytan tillsammans med glasnudlar och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021
Ingredienser
4 portioner
1 msk riven färsk ingefära
250 g broccoli
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1/2 msk curry
2 tsk tomatpuré
1/2 tsk salt
400 ml kokosmjölk
1 1/2 dl vatten
ca 600 g färsk torsk
salt
peppar
4 port glasnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2643 KJ / 631 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Över förväntan god och uppskattades av hela familjen!
Sigrid
2021-05-11Pressade även lime och då blev det toppen!
Lena
2021-01-22Vi ville ha lite ha lite krisp så vi slängde i lite pumpakärnor och serverade med riven morot. Det gick hem även i min fisk-skeptiska familj.
Sara
2021-01-20