Fiskgryta med ingefära och curry

Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
6Klimatsmart
Fiskgryta med ingefära och curry

En härligt gul fiskgryta med torsk står på kvällens meny! Den härliga färgen kommer bland annat från ingefäran och curryn, och grytan smaksätts även med sambal oelek och kokosmjölk. Servera sedan grytan tillsammans med glasnudlar och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Fiskgryta med ingefära och curry

Ingredienser

4 portioner
1 msk riven färsk ingefära
250 g broccoli
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1/2 msk curry
2 tsk tomatpuré
1/2 tsk salt
400 ml kokosmjölk
1 1/2 dl vatten
ca 600 g färsk torsk
salt
peppar
4 port glasnudlar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Över förväntan god och uppskattades av hela familjen!

Sigrid

2021-05-11

Pressade även lime och då blev det toppen!

Lena

2021-01-22

Vi ville ha lite ha lite krisp så vi slängde i lite pumpakärnor och serverade med riven morot. Det gick hem även i min fisk-skeptiska familj.

Sara

2021-01-20

Näringsvärde per portion

Energi2643 KJ / 631 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein33 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakade nudlar med fisk
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nudlar i kokosmjölk med tofu och lime
Betyg 1.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med torsk och citrongräs
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sötpotatiscurry med nudlar
Betyg 3.6 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktscurry med nudlar och koriander
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingwok med ostronsås
Betyg 3.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga