Fiskgryta med ingefära och curry

16
6 Klimatsmart
Fiskgryta med ingefära och curry

En härligt gul fiskgryta med torsk står på kvällens meny! Den härliga färgen kommer bland annat från ingefäran och curryn, och grytan smaksätts även med sambal oelek och kokosmjölk. Servera sedan grytan tillsammans med glasnudlar och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021

Fiskgryta med ingefära och curry

Ingredienser

4 portioner
1 msk
riven färsk ingefära
250 g
broccoli
1 msk
olja
1 tsk
sambal oelek
2
vitlöksklyftor
1/2 msk
curry
2 tsk
tomatpuré
1/2 tsk
salt
400 ml
kokosmjölk
1 1/2 dl
vatten
ca 600 g
färsk torsk
-
salt
-
peppar
4
port glasnudlar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Sigrid

2021-05-11

Över förväntan god och uppskattades av hela familjen!

Lena

2021-01-22

Pressade även lime och då blev det toppen!

Sara

2021-01-20

Vi ville ha lite ha lite krisp så vi slängde i lite pumpakärnor och serverade med riven morot. Det gick hem även i min fisk-skeptiska familj.

Näringsvärde per portion

Energi 2643 KJ / 631 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept