UNDER 45 MIN | Medel

Fiskgryta med ingefära och curry

En härligt gul fiskgryta med torsk står på kvällens meny! Den härliga färgen kommer bland annat från ingefäran och curryn, och grytan smaksätts även med sambal oelek och kokosmjölk. Servera sedan grytan tillsammans med glasnudlar och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  2. Skala och riv ingefäran.
  3. Skär broccolin i buketter. Skala och skiva stammen.
  4. Fräs broccolin i oljan i en stor kastrull. Rör i sambal, pressad vitlök, ingefära, curry, tomatpuré, salt, kokosmjölk och vatten. Koka upp under omrörning och sjud någon minut. 
  5. Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter under lock. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  6. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, men spola dem inte kalla.
  7. Servera fiskgrytan med nudlarna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk curry
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1/2 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 1/2 dl vatten
  • ca 600 g färsk torsk
  • salt
  • peppar
  • 4 port glasnudlar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2643 kJ / 631 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept