Sesambakad lax med glasnudlar
En lättlagad fiskrätt med nudlar som du svänger ihop på bara 30 minuter! Den färska laxen med sesamfrön tillagas i ugn, vilket ger dig tid över att förbereda de härliga tillbehören bestående av salladslök, bella verde, glasnudlar, hjärtsallad och lime. Tips: rosta gärna sesamfröna i het, torr panna innan de strös på laxen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2014
Ingredienser
2 portioner
ca 300 g färsk lax
salt
peppar
2 tsk sesamfrö
2 port glasnudlar
2 salladslökar
200 g bellaverde (broccoli)
1 dl teriyakisås
1 hjärtsallad
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2866 KJ / 684 kCal
Fett26 g
Salt5 g
Kolhydrater71 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott och enkelt att laga!
Gabriela
2022-01-06