Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sesambakad lax med glasnudlar

En lättlagad fiskrätt med nudlar som du svänger ihop på bara 30 minuter! Den färska laxen med sesamfrön tillagas i ugn, vilket ger dig tid över att förbereda de härliga tillbehören bestående av salladslök, bella verde, glasnudlar, hjärtsallad och lime. Tips: rosta gärna sesamfröna i het, torr panna innan de strös på laxen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Dela laxen i två bitar. Lägg dem i en ugnsäker form. Krydda med salt och peppar. Strö på sesamfrön.
  3. Sätt in laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  4. Sätt på en kastrull med saltat vatten till nudlarna.
  5. Ansa salladslöken och bella verden, skär salladslöken i bitar.
  6. Koka bella verden ca 2 minuter i nudelvattnet. Ta upp och låt dem rinna av.
  7. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  8. Värm såsen i en stor kastrull och vänd ner nudlar och salladslök och låt det bli lite ljummet.
  9. Skär salladen i bitar och limen i klyftor.
  10. Servera laxen med nudlar, sallad, bella verde och lime.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: läs ingrediensförteckningen på teriyakisåsen.

Tips

Kockknepet: Rosta sesamfröna i het, torr panna innan de strös på laxen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • ca 300 g färsk lax
  • salt och peppar
  • 2 tsk sesamfrö
  • 2 port glasnudlar
  • 2 salladslökar
  • 200 g bellaverde (broccoli)
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 hjärtsallad
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3009 kJ / 719 kCal