Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Laxteriyaki med nudlar och sockerärtor

Det behöver inte vara svårare än så här. Den stekta laxen puttras ihop med teriyakisåsen och vid sidan värms glasnudlar upp ihop med strimlade grönsaker i kokt vatten. För att sedan addera restaurangtouch till rätten klipper du krasse och strör över rätten. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till grönsaker och nudlar.
  2. Skär morötterna i bitar och koka dem och sockerärtorna ca 2 minuter. Lägg därefter i nudlarna och stäng av värmen. Låt stå 2 minuter och häll sedan av vattnet.
  3. Stek laxen i oljan i en stekpanna, sänk värmen och häll över såsen och låt sjuda några minuter.
  4. Servera laxen i såsen med nudlar och grönsaker och klipp över krassen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i teriyakisåsen, annars fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 200 g snackmorötter
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • 2 port glasnudlar
  • 2 port laxfilé
  • 2 tsk olja
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 ask krasse
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2689 kJ / 642 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept