Laxteriyaki med nudlar och sockerärtor
Det behöver inte vara svårare än så här. Den stekta laxen puttras ihop med teriyakisåsen och vid sidan värms glasnudlar upp ihop med strimlade grönsaker i kokt vatten. För att sedan addera restaurangtouch till rätten klipper du krasse och strör över rätten. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2018
Ingredienser
2 portioner
200 g snackmorötter
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
2 port glasnudlar
2 port laxfilé
2 tsk olja
1 dl teriyakisås
1 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2758 KJ / 658 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater70 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott och uppskattat av hela familjen!
Leif
2021-05-04Det blev hyffsat gott men nästa gång tänker jag koka grönsakerna i buljong och använda risnudlar istället. Glasnudlarna var lite för smaklösa för mig. Använde salladsärtor istället för sockerärtor då jag råkade köpa fel.
Petter
2021-02-14Lättlagat och gott, men kanske ännu godare med sockerärtor som ej vad med i kassen.
Lizbeth
2018-08-21