Laxteriyaki med nudlar och sockerärtor

16
3
Laxteriyaki med nudlar och sockerärtor

Det behöver inte vara svårare än så här. Den stekta laxen puttras ihop med teriyakisåsen och vid sidan värms glasnudlar upp ihop med strimlade grönsaker i kokt vatten. För att sedan addera restaurangtouch till rätten klipper du krasse och strör över rätten. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2018

Laxteriyaki med nudlar och sockerärtor

Ingredienser

2 portioner
200 g
snackmorötter
1/2
förp sockerärtor (à 150 g)
2
port glasnudlar
2
port laxfilé
2 tsk
olja
1 dl
teriyakisås
1
ask krasse

För alla

Kontrollera noga innehållet i teriyakisåsen, annars fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Leif

2021-05-04

Väldigt gott och uppskattat av hela familjen!

Petter

2021-02-14

Det blev hyffsat gott men nästa gång tänker jag koka grönsakerna i buljong och använda risnudlar istället. Glasnudlarna var lite för smaklösa för mig. Använde salladsärtor istället för sockerärtor då jag råkade köpa fel.

Lizbeth

2018-08-21

Lättlagat och gott, men kanske ännu godare med sockerärtor som ej vad med i kassen.

Näringsvärde per portion

Energi 2758 KJ / 658 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 70 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept