Ugnsbakad torsk med örtsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ugnsbakad torsk med örtsås

En härlig fiskrätt som både är enkel och snabblagad. Under tiden torsken lagar sig i ugnen, gör man en god örtsås som serveras därtill. Den består av citron, gräslök och basilika och passar perfekt till den mjälla fisken! Alltsammans serveras med nykokt potatis och krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Torsk: Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Potatis: Koka potatisen i saltat vatten.
  4. Torsk: Lägg fisken i en ugnssäker form smord med olja. Salta och peppra och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Örtsås: Skölj citronen, riv skalet och skär resten i klyftor.
  6. Hacka gräslök och basilika. Blanda örterna med gräddfilen och citronskalet. Smaka av med salt och peppar.
  7. Grönsaker: Ansa salladsärterna. Koka dem i saltat vatten ca 2 minuter.
  8. Servera torsken med alla tillbehör.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Torsk
  • 600 g torskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk olja
Potatis
  • 900 g fast potatis
Örtsås
  • 1/2 citron
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 dl gräddfil
Grönsaker
  • 150 g salladsärtor
  • 1/2 kruka krispsallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1859 kJ / 443 kCal