Ugnsbakad torsk med örtsås
En härlig fiskrätt som både är enkel och snabblagad. Under tiden torsken lagar sig i ugnen, gör man en god örtsås som serveras därtill. Den består av citron, gräslök och basilika och passar perfekt till den mjälla fisken! Alltsammans serveras med nykokt potatis och krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2014
Ingredienser
4 portioner
Torsk
600 g torskfilé
salt
peppar
2 msk olja
Potatis
900 g fast potatis
Örtsås
1/2 citron
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1/2 kruka basilika
2 dl gräddfil
Grönsaker
150 g salladsärtor
1/2 kruka krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1910 KJ / 455 kCal
Fett14 g
Salt1.3 g
Kolhydrater45 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur kan detta gå på under 30 min? Koka potatis tar ju minst 30 min, och så ska den skalas och det tar ju viss tid att koka upp vatten också?
Maria
2023-02-12Lätt, fräscht och gott! Alla tre barnen på 4-10år åt med glad aptit och det är inte vanligt!
Karin
2015-10-20Gott!
Rosita
2014-05-21