Köttbullar är en riktig klassiker i mångas hem. Här får köttbullarna sällskap redan i stekpannan av en krämig och välsmakande sås gjord av grädde och färsk dill. Och vad passar inte bättre till saftiga köttbullar om inte nykokt potatis och krispig sallad med salladsärter? Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016
Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer