Köttbullar i dillsås
Köttbullar är en riktig klassiker i mångas hem. Här får köttbullarna sällskap redan i stekpannan av en krämig och välsmakande sås gjord av grädde och färsk dill. Och vad passar inte bättre till saftiga köttbullar om inte nykokt potatis och krispig sallad med salladsärter? Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016
Ingredienser
2 portioner
450 g amandinepotatis
20 g färsk dill
2 port färska hamburgare (2 port burgare motsvarar ca 225 g)
1/2 msk smör
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt och peppar
1 huvudsallad
1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2714 KJ / 649 kCal
Fett38.2 g
Salt2.39 g
Kolhydrater45.9 g
Protein27.3 g
Kommentarer