Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttbullar i dillsås

Köttbullar är en riktig klassiker i mångas hem. Här får köttbullarna sällskap redan i stekpannan av en krämig och välsmakande sås gjord av grädde och färsk dill. Och vad passar inte bättre till saftiga köttbullar om inte nykokt potatis och krispig sallad med salladsärter? Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Hacka dillen.
  3. Forma burgarna till köttbullar (eller stek dem som hamburgare) och stek dem i smör i en stekpanna.
  4. Sänk värmen och häll i grädde och mjölk. Låt koka sakta ca 5 minuter. Rör om då och då. Blanda ner dillen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ansa salladen och plocka loss bladen.
  6. Lägg salladsärterna i kokande saltat vatten och koka ca 1 minut. Häll av vattnet.
  7. Servera köttbullarna med potatis, salladsärter, sallad och sås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g amandinepotatis
  • 20 g färsk dill
  • 2 port färska hamburgare (2 port burgare motsvarar ca 225 g)
  • 1/2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 1 huvudsallad
  • 1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2714 kJ / 649 kCal