Köttbullar i dillsås

21
0
Köttbullar i dillsås

Köttbullar är en riktig klassiker i mångas hem. Här får köttbullarna sällskap redan i stekpannan av en krämig och välsmakande sås gjord av grädde och färsk dill. Och vad passar inte bättre till saftiga köttbullar om inte nykokt potatis och krispig sallad med salladsärter? Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016

Köttbullar i dillsås

Ingredienser

2 portioner
450 g
amandinepotatis
20 g
färsk dill
2
port färska hamburgare (2 port burgare motsvarar ca 225 g)
1/2 msk
smör
1 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
-
salt och peppar
1
huvudsallad
1/2
förp salladsärtor (à 150 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2714 KJ / 649 kCal
Fett 38.2 g
Salt 2.39 g
Kolhydrater 45.9 g
Protein 27.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept