Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Timjankorv med krämig sommarsallad

En fantastisk timjanskorv med en krämig sommarsallad. I denna rätt är det salladen som bidrar till det lilla extra. Krispigheten kommer från salladsärter som kokats ihop med potatisen där gräddfil, senap och vinäger står för förvandlingen. Korven är ett självklart tillbehör, smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen.
  2. Dela salladsärterna på längden. Koka dem med potatisen den sista minuten av koktiden.
  3. Skölj och skiva rädisorna. Plocka och grovhacka persiljan.
  4. Blanda senap, gräddfil och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda potatisen med salladsärter, rädisor, persilja och sallad skuren i mindre bitar. Vänd ner gräddfil.
  6. Grilla eller stek korven på medelvärme.
  7. Servera korven med potatissalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 1/2 ask salladsärtor (à 150 g)
  • 1 knippe rädisor
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 2 förp timjankorv (à 300 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2783 kJ / 666 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer