Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil

Rejäla och goda färsbiffar på fisk. Till fiskfärsbiffarna använder du torskfilé, sej eller hoki, som du mixar med kryddor, ägg och mjölk. Till fiskbiffarna gör du en smaskig sås med gräddfil, senap, salt och dragon. Servera med potatis och broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina den djupfrysta torsken. Skär den i mindre bitar och lägg dem i en matberedare.
  2. Mixa fisken med salt, kajennpeppar, potatismjöl, ägg och mjölk.
  3. Forma biffar och stek dem på medelvärme i margarin eller smör i en stekpanna, ca 4 minuter per sida.
  4. Gör såsen genom att blanda gräddfil, fransk senap, senap, salt och dragon. Servera fiskfärsbiffarna med såsen, kokt potatis och broccoli.

Tips

Blanda gärna ner hackad gräslök i fiskfärsen. Det ger en mild löksmak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt djupfryst torskfilé (à ca 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 pkt broccoli (à 250 g)
Senapsgräddfil
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk dragon
Lägg till i inköpslistan