Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil

Rejäla och goda färsbiffar på fisk. Till fiskfärsbiffarna använder du torskfilé, sej eller hoki, som du mixar med kryddor, ägg och mjölk. Till fiskbiffarna gör du en smaskig sås med gräddfil, senap, salt och dragon. Servera med potatis och broccoli.

Ingredienser
4 portioner
1 pkt djupfryst torskfilé (à ca 400 g)
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 msk potatismjöl
1 ägg
2 msk mjölk
1 msk smör eller margarin
1 pkt broccoli (à 250 g)
Senapsgräddfil
2 dl gräddfil
1 msk fransk senap
1 msk senap
1/2 tsk salt
1 tsk dragon
Gör så här
Tips
Blanda gärna ner hackad gräslök i fiskfärsen. Det ger en mild löksmak.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättebra grundrecept till fiskbiffar. Jag tog Hjälmargädda (smakar lika gott som gös),, bytte ut mjölken mot grädde och tillsatte ett kryddmått cayennepeppar. Supergott. Planera med panko lät som en bra idé. Det ska jag göra nästa gång.
Mona
2022-08-04Jag valde att sätta till en scharlottenlök, uteslöt mjölken och panerade biffarna i asiatiskt ströbröd före stekningen i SMÖR. Jättegott!!
Anita
2013-02-23jag tog 2 msk mjölk i stället för 2 dl funkar bra
Malin
2009-07-13