Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil

6
10
Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil

Rejäla och goda färsbiffar på fisk. Till fiskfärsbiffarna använder du torskfilé, sej eller hoki, som du mixar med kryddor, ägg och mjölk. Till fiskbiffarna gör du en smaskig sås med gräddfil, senap, salt och dragon. Servera med potatis och broccoli.

Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil

Ingredienser

4 portioner
1 pkt djupfryst torskfilé (à ca 400 g)
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 msk potatismjöl
1 ägg
2 msk mjölk
1 msk smör eller margarin
1 pkt broccoli (à 250 g)

Senapsgräddfil

2 dl gräddfil
1 msk fransk senap
1 msk senap
1/2 tsk salt
1 tsk dragon

Gör så här

Tips

Blanda gärna ner hackad gräslök i fiskfärsen. Det ger en mild löksmak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Mona

2022-08-04

Jättebra grundrecept till fiskbiffar. Jag tog Hjälmargädda (smakar lika gott som gös),, bytte ut mjölken mot grädde och tillsatte ett kryddmått cayennepeppar. Supergott. Planera med panko lät som en bra idé. Det ska jag göra nästa gång.

Anita

2013-02-23

Jag valde att sätta till en scharlottenlök, uteslöt mjölken och panerade biffarna i asiatiskt ströbröd före stekningen i SMÖR. Jättegott!!

Malin

2009-07-13

jag tog 2 msk mjölk i stället för 2 dl funkar bra