Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt torsk med äggsås

Kvällens middag bjuder på en klassisk husmansrätt med smörstekt torsk och en delikat äggsås gjord på ägg och gräddfil. Fisken och såsen är en underbart god kombination. Servera med ångande nykokt potatis och krispiga sockerärtor. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Koka potatisen.
  3. Äggsås: Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola kalla och skala. Hacka äggen och blanda med gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka salladsärtorna i saltat vatten ca 3 minuter.
  5. Fisk: Stek torsken runt om i matfettet i en stekpanna ca 6 minuter, salta och peppra.
  6. Servera torsken med potatis, äggsås och salladsärtor.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
Äggsås
  • 4 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • 150 g salladsärtor
Fisk
  • 500 g torsk
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1948 kJ / 467 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer