Stekt torsk med äggsås

7
1
Stekt torsk med äggsås

Kvällens middag bjuder på en klassisk husmansrätt med smörstekt torsk och en delikat äggsås gjord på ägg och gräddfil. Fisken och såsen är en underbart god kombination. Servera med ångande nykokt potatis och krispiga sockerärtor. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2017

Stekt torsk med äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
mjölig potatis

Äggsås

4
ägg
3 dl
gräddfil
-
salt och peppar
150 g
salladsärtor

Fisk

500 g
torsk
1 msk
smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Ann-britt

2017-04-23

Gott och snabbt. Såsen var lite smaklös så jag la i dill och citronpeppar också.

Näringsvärde per portion

Energi 1948 KJ / 467 kCal
Fett 15.5 g
Salt 2.14 g
Kolhydrater 44.4 g
Protein 33.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept