Stekt torsk med äggsås
Kvällens middag bjuder på en klassisk husmansrätt med smörstekt torsk och en delikat äggsås gjord på ägg och gräddfil. Fisken och såsen är en underbart god kombination. Servera med ångande nykokt potatis och krispiga sockerärtor. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
Äggsås
4 ägg
3 dl gräddfil
salt och peppar
150 g salladsärtor
Fisk
500 g torsk
1 msk smör eller margarin
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1948 KJ / 467 kCal
Fett15.5 g
Salt2.14 g
Kolhydrater44.4 g
Protein33.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott och snabbt. Såsen var lite smaklös så jag la i dill och citronpeppar också.
Ann-britt
2017-04-23