Dillkyckling med glacerade salladsärter
Dillkyckling med glacerade salladsärter är en variant på den klassiska husmanskosten dillkött. Kycklingen får koka sig saftig tillsammans med morot och fond och reds sedan av till en krämig gryta. Tillsätt ättika och dill och servera med smörglacerade salladsärter och pressad potatis.
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
Dillkyckling
1 kruka dill
1 morot
4 kycklingfiléer
5 dl vatten
2 puckar fryst kycklingfond
2 tsk salt
1 1/2 msk majsstärkelse
1 1/2 msk strösocker
1 1/2 msk ättika (12%)
salt
peppar
Ärtor
1 msk smör
1 msk vatten
150 g salladsärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1709 KJ / 408 kCal
Fett4.9 g
Salt3.91 g
Kolhydrater50.6 g
Protein36.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nja inte det bästa maträtten jag har gjort
Åsa
2016-09-30Hello
Nidhish
2016-08-11