Dillkyckling med glacerade salladsärter

4
2 Klimatsmart
Dillkyckling med glacerade salladsärter

Dillkyckling med glacerade salladsärter är en variant på den klassiska husmanskosten dillkött. Kycklingen får koka sig saftig tillsammans med morot och fond och reds sedan av till en krämig gryta. Tillsätt ättika och dill och servera med smörglacerade salladsärter och pressad potatis.

Skriv ut
Dillkyckling med glacerade salladsärter

Ingredienser

4 portioner
900 g
mjölig potatis

Dillkyckling

1
kruka dill
1
morot
4
kycklingfiléer
5 dl
vatten
2
puckar fryst kycklingfond
2 tsk
salt
1 1/2 msk
majsstärkelse
1 1/2 msk
strösocker
1 1/2 msk
ättika (12%)
-
salt och peppar

Ärtor

1 msk
smör
1 msk
vatten
150 g
salladsärtor

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kycklingfonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Åsa

9/30/2016

Nja inte det bästa maträtten jag har gjort

Nidhish

8/11/2016

Hello

Näringsvärde per portion

Energi 1709 KJ / 408 kCal
Fett 4.9 g
Salt 3.91 g
Kolhydrater 50.6 g
Protein 36.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept