Ugnsbakad tacotorsk med potatismos

8
5
Ugnsbakad tacotorsk med potatismos

Torsk med smak av tacos? Förstår att det kan låta konstigt, men don’t knock it ‘till you’ve tried it! Tillsammans med potatismos med majs passar det alldeles utmärkt. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2021

Ugnsbakad tacotorsk med potatismos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
1 förp majskorn (à 150 g)
salt
peppar

Torsk

600 g torskfilé
1 förp medium tacosås (à 220 g)
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
1 1/2 dl riven ost
1 krispsallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.   
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. 


Gör så här

Tips

Rosta majsen i olja i en het panna med en krossad vitlöksklyfta innan den vänds ner i moset.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Lisa

2021-11-17

Tråkig.

Rebecca

2021-11-12

Nja. Vi brukar göra tacofisk ibland på annat recept och där använder vi tacosås och grädde tillsammans som en sås samt tacochips krossat ovanpå fisken. Ger mer karaktär, lite annan konsistens (inte bara mjukt med mjukt) och någon annan smak än bara tomat.

Jennie

2021-11-09

Supergott, hade majsen brevid.

Näringsvärde per portion

Energi 1990 KJ / 475 kCal
Fett 8 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 57 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept