Ugnsbakad tacotorsk med potatismos
Torsk med smak av tacos? Förstår att det kan låta konstigt, men don’t knock it ‘till you’ve tried it! Tillsammans med potatismos med majs passar det alldeles utmärkt. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2021
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
1 förp majskorn (à 150 g)
salt
peppar
Torsk
600 g torskfilé
1 förp medium tacosås (à 220 g)
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
1 1/2 dl riven ost
1 krispsallad
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Rosta majsen i olja i en het panna med en krossad vitlöksklyfta innan den vänds ner i moset.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1990 KJ / 475 kCal
Fett8 g
Salt2.6 g
Kolhydrater57 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tråkig.
Lisa
2021-11-17Nja. Vi brukar göra tacofisk ibland på annat recept och där använder vi tacosås och grädde tillsammans som en sås samt tacochips krossat ovanpå fisken. Ger mer karaktär, lite annan konsistens (inte bara mjukt med mjukt) och någon annan smak än bara tomat.
Rebecca
2021-11-12Supergott, hade majsen brevid.
Jennie
2021-11-09