Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål

33
3
Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål

Denna krispiga torsk kan man bara inte få nog av! Sälta får den av riven prästost, och smakerna gifter sig fint med den krämiga fänkålsröran med toner från citron. Ät ihop med kokt potatis och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Torsk

600 g torskfilé
salt
peppar
1/2 kruka persilja
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
1 dl riven prästost

Fänkål

1 fänkål
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 citron

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd istället för panko.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Smaka av fänkålen med lite riven pepparrot.

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Eva

2021-09-21

Jättegott med fänkålssåsen, ändrade dock till att blanda ost, ströbröd med pepparrot och gratinerade fisken med. Så nu är detta en klar favorit.

Gunilla

2021-09-08

Mycket gott och uppskattat. Såsen fick reduceras, och med lite tillsats av pepparrot på slutet blev det hela mycket gott..

Jennifer

2021-01-22

Det blev tyvärr en rätt tråkig upplevelse för familjen. Fisken var bara ok och såsen var smaklös och tunn.

Näringsvärde per portion

Energi 1992 KJ / 520 kCal
Fett 14 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 55 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden