Ugnsbakad torsk med krispigt täcke och fänkål
Denna krispiga torsk kan man bara inte få nog av! Sälta får den av riven prästost, och smakerna gifter sig fint med den krämiga fänkålsröran med toner från citron. Ät ihop med kokt potatis och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Torsk
600 g torskfilé
salt
peppar
1/2 kruka persilja
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
1 dl riven prästost
Fänkål
1 fänkål
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1992 KJ / 520 kCal
Fett14 g
Salt1.4 g
Kolhydrater55 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Wow vad gott, enkelt att tillaga 👍
Katarina
2023-12-06Mycket smakfullt och enkel att tillreda ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Inga-lill
2023-02-14Jättegott med fänkålssåsen, ändrade dock till att blanda ost, ströbröd med pepparrot och gratinerade fisken med. Så nu är detta en klar favorit.
Eva
2021-09-21