Krispig oliv- och pestotorsk
![Krispig oliv- och pestotorsk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_67897/cf_259/krispig_oliv-_och_pestotorsk.jpg)
Enkel men lyxig fiskrätt som består av torskfilé överdragen med oliv- pesto- och brödröra. Stek torsken i ugnen och servera tillsammans med välsmakande pasta och citronklyfta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2012
![Krispig oliv- och pestotorsk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_67897/cf_259/krispig_oliv-_och_pestotorsk.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
3 skivor vitt bröd
10 gröna oliver
2 tsk + 0,5 dl pesto
4 portioner pasta (gärna pappardelle)
1 dl crème fraiche
1 citron
65 g mangoldskott
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2460 KJ / 588 kCal
Fett21.5 g
Kolhydrater58.6 g
Protein37.2 g
Kommentarer
Lätt och gott!
Britt-inger
2015-08-30God rätt, men lite färglös. 12 min räckte inte på fisken..
Agneta
2012-12-20