Krispig oliv- och pestotorsk

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
2
Krispig oliv- och pestotorsk

Enkel men lyxig fiskrätt som består av torskfilé överdragen med oliv- pesto- och brödröra. Stek torsken i ugnen och servera tillsammans med välsmakande pasta och citronklyfta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2012

Krispig oliv- och pestotorsk

Ingredienser

4 portioner
600 g  torskfilé
3   skivor vitt bröd
10   gröna oliver
2 tsk  + 0,5 dl pesto
4   portioner pasta (gärna pappardelle)
1 dl  crème fraiche
1   citron
65 g  mangoldskott
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Lätt och gott!

Britt-inger

2015-08-30

God rätt, men lite färglös. 12 min räckte inte på fisken..

Agneta

2012-12-20

Näringsvärde per portion

Energi2460 KJ / 588 kCal
Fett21.5 g
Kolhydrater58.6 g
Protein37.2 g

Testa liknande recept

Torsk med mango, feta och avokadosallad
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad torsk med pesto
Betyg 4.2 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto- och tomattorsk från mikron
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med pesto och tomat
Betyg 4.4 av 5.
83 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pestobakad torsk med fetaost
Betyg 2.9 av 5.
203 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad torsk med vit sparris och citronpotatispuré
Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga