Krispig oliv- och pestotorsk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krispig oliv- och pestotorsk

Enkel men lyxig fiskrätt som består av torskfilé överdragen med oliv- pesto- och brödröra. Stek torsken i ugnen och servera tillsammans med välsmakande pasta och citronklyfta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 225˚C. Sätt på vatten till pastan.
  3. Kantskär brödet och skär det i mindre bitar.
  4. Lägg oliver och brödet i en mixer och mixa till grova smulor. Blanda 2 tsk pesto med smulet. Lägg torsken i en smord ugnssäker form och lägg på smulet.
  5. Stek torsken mitt i ugnen ca 12 minuter.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Blanda 1/2 dl pesto med crème fraiche.
  8. Skär citronen i bitar.
  9. Blanda pastan med pestokrämen och mangoldskotten. Smaka av med salt och peppar. Servera pastan och citronen till torsken.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 3 skivor vitt bröd
  • 10 gröna oliver
  • 2 tsk + 0,5 dl pesto
  • 4 portioner pasta (gärna pappardelle)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 citron
  • 65 g mangoldskott
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2460 kJ / 588 kCal