Krispig oliv- och pestotorsk

2
2
Krispig oliv- och pestotorsk

Enkel men lyxig fiskrätt som består av torskfilé överdragen med oliv- pesto- och brödröra. Stek torsken i ugnen och servera tillsammans med välsmakande pasta och citronklyfta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2012

Krispig oliv- och pestotorsk

Ingredienser

4 portioner
600 g
torskfilé
3
skivor vitt bröd
10
gröna oliver
2 tsk
+ 0,5 dl pesto
4
portioner pasta (gärna pappardelle)
1 dl
crème fraiche
1
citron
65 g
mangoldskott
-
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Britt-inger

2015-08-30

Lätt och gott!

Agneta

2012-12-20

God rätt, men lite färglös. 12 min räckte inte på fisken..

Näringsvärde per portion

Energi 2460 KJ / 588 kCal
Fett 21.5 g
Kolhydrater 58.6 g
Protein 37.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept