Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äggstanning med rökt matjessill

Ett annorlunda och spännande recept på äggstanning. Servera den varma äggstanningen tillsammans med rökt matjesill, gräslök och rödlök. Krämigt, matigt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka upp mjölken i en kastrull och låt svalna. Vispa äggen lätt med en gaffel i en skål. Tillsätt äggen i mjölken och vispa runt. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll äggblandningen i en smord ugnsform, ca 25 x 20 cm, eller en rund form, ca 24 cm i diameter (för 6 bufféportioner). Grädda 15–20 minuter mitt i ugnen, tills äggstanningen stannat. Ta ut och låt svalna.
  4. Lägg på den rökta matjessillen, rödlök och gräslök. Servera gärna med lite brynt smör och riven prästost.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matfett, välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre. Byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja. Välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 3 ägg
  • 3/4 tsk salt och peppar
  • 1 krm peppar
  • 150 g rökt matjessill, makrill eller böckling
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 msk finskuren gräslök
  • smör till formen
Till servering
  • ev brynt smör
  • ev riven prästost
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer