Äggstanning med rökt matjessill
![Äggstanning med rökt matjessill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29668/cf_259/aggstanning_med_rokt_matjessill.jpg)
Ett annorlunda och spännande recept på äggstanning. Servera den varma äggstanningen tillsammans med rökt matjessill, gräslök och rödlök. Krämigt, matigt och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
![Äggstanning med rökt matjessill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_29668/cf_259/aggstanning_med_rokt_matjessill.jpg)
Ingredienser
6 portioner
3 dl mjölk (3 %)
3 ägg
3/4 tsk salt och peppar
1 krm peppar
150 g rökt matjessill, makrill eller böckling
1 msk finhackad rödlök
1 msk finskuren gräslök
smör till formen
Till servering
brynt smör
riven prästost
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matfett, välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre. Byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja. Välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
rökt matjesill?!
Agneta
2018-01-12Helt omöjligt att hitta rökt matjessill. Vem tillverkar den?
Cathrine
2015-06-15