Torsk med ärter och dill
En klassiker i form av torsk med ärtor och dill är sällan fel. Här serveras den ugnsbakade fisken med ett krämigt mos, samt härligt gröna ärtor som får värmas i smält smör som ringlas över fisken. Toppa med dill om du är redo att äta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
Fisk och ärter
600 g torskfilé
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
50 g smör
250 g frysta gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1994 KJ / 476 kCal
Fett12 g
Salt1.6 g
Kolhydrater48 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Provat att byta ut firren mot både knaperstekt tofu och knaperstekt portabello. Kryddade med samma sak båda gångerna, örtsalt och peppar efter smak. Blev alldeles finemang!
Josefin
2020-11-0712 minuter räcker inte på 200 grader
Anders
2020-05-07Hej Anders! Tack för din kommentar. Det är svårt att skriva en exakt tid eftersom tjocklek på fisken, hur kall fisken är och även att ugnar är olika påverkar tiden. Hoppas det smakade gott när torsken tillslut blev klar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-08