Torsk med ärter och dill

12
2
Torsk med ärter och dill

En klassiker i form av torsk med ärtor och dill är sällan fel. Här serveras den ugnsbakade fisken med ett krämigt mos, samt härligt gröna ärtor som får värmas i smält smör som ringlas över fisken. Toppa med dill om du är redo att äta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020

Torsk med ärter och dill

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk

Fisk och ärter

600 g
torskfilé
-
salt
-
peppar
1
ask färsk dill (à 20 g)
50 g
smör
250 g
frysta gröna ärtor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Josefin

2020-11-07

Provat att byta ut firren mot både knaperstekt tofu och knaperstekt portabello. Kryddade med samma sak båda gångerna, örtsalt och peppar efter smak. Blev alldeles finemang!

Anders

2020-05-07

12 minuter räcker inte på 200 grader

Redaktionen ICAse

2020-05-08

Hej Anders! Tack för din kommentar. Det är svårt att skriva en exakt tid eftersom tjocklek på fisken, hur kall fisken är och även att ugnar är olika påverkar tiden. Hoppas det smakade gott när torsken tillslut blev klar. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1994 KJ / 476 kCal
Fett 12 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 48 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept