Torsk med ärter och dill

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
2
Torsk med ärter och dill

En klassiker i form av torsk med ärtor och dill är sällan fel. Här serveras den ugnsbakade fisken med ett krämigt mos, samt härligt gröna ärtor som får värmas i smält smör som ringlas över fisken. Toppa med dill om du är redo att äta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020

Torsk med ärter och dill

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g  mjölig potatis
2 dl  mjölk

Fisk och ärter

600 g  torskfilé
salt
peppar
1   ask färsk dill (à 20 g)
50 g  smör
250 g  frysta gröna ärtor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Provat att byta ut firren mot både knaperstekt tofu och knaperstekt portabello. Kryddade med samma sak båda gångerna, örtsalt och peppar efter smak. Blev alldeles finemang!

Josefin

2020-11-07

12 minuter räcker inte på 200 grader

Anders

2020-05-07

Hej Anders! Tack för din kommentar. Det är svårt att skriva en exakt tid eftersom tjocklek på fisken, hur kall fisken är och även att ugnar är olika påverkar tiden. Hoppas det smakade gott när torsken tillslut blev klar. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-05-08

Näringsvärde per portion

Energi1994 KJ / 476 kCal
Fett12 g
Salt1.6 g
Kolhydrater48 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt torsk med dillsås och ärter
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt torsk i dillsås
Betyg 4.4 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med örtdressing
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Havets wallenbergare
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillstekt torsk med remoulad
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga