Paprikastekt torsk med krämig majs

Paprika och torsk går utmärkt ihop! Därför serveras här en paprikastekt torsk med krämig majs. Den krämiga majsen gör du genom att blanda ost, majs och majsstärkelse och det passar perfekt ihop med kokt potatis, den stekta torsken och krispiga paprikaskivor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2020

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 röd paprika
340 g majs
2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl riven prästost
Torsk
600 g torskfilé
1/2 msk olja eller smör
salt
peppar
2 tsk paprikapulver
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, ost och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Smaka av majsen med lite riven muskot.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2022 KJ / 483 kCal
Fett9 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer