UNDER 30 MIN | Medel

Paprikastekt torsk med krämig majs

Paprika och torsk går utmärkt ihop! Därför serveras här en paprikastekt torsk med krämig majs. Den krämiga majsen gör du genom att blanda ost, majs och majsstärkelse och det passar perfekt ihop med kokt potatis, den stekta torsken och krispiga paprikaskivor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken (om fryst används).
  2. Koka potatisen.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  4. Häll av majsen.
  5. Koka upp mjölken med majsstärkelsen och rör tills det tjocknar. Rör i osten och låt den smälta, smaka av med salt och peppar och rör ner majsen.
  6. Torsk: Stek torsken i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida och krydda med salt, peppar och paprikapulver. 
  7. Servera torsken med potatis, paprika och krämig majs.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, ost och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Smaka av majsen med lite riven muskot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 röd paprika
  • 340 g majs
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl riven prästost
Torsk
  • 600 g torskfilé
  • 1/2 msk olja eller smör
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk paprikapulver

Näringsvärde
Per portion

Energi 2022 kJ / 483 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept