Paprikastekt torsk med krämig majs

8
0 Klimatsmart
Paprikastekt torsk med krämig majs

Paprika och torsk går utmärkt ihop! Därför serveras här en paprikastekt torsk med krämig majs. Den krämiga majsen gör du genom att blanda ost, majs och majsstärkelse och det passar perfekt ihop med kokt potatis, den stekta torsken och krispiga paprikaskivor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2020

Paprikastekt torsk med krämig majs

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
röd paprika
340 g
majs
2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
1 1/2 dl
riven prästost

Torsk

600 g
torskfilé
1/2 msk
olja eller smör
-
salt
-
peppar
2 tsk
paprikapulver

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, ost och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaka av majsen med lite riven muskot.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2022 KJ / 483 kCal
Fett 9 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept