Ugnsbakad torsk med ansjovis- och äggsås
Underbar ugnsbakad torsk som äts med en krämig ansjovis- och äggsås toppad med persilja eller dill. Den nykokta potatisen serverar du tillsammans med fisken och inlagd gurka som du enkelt fixar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Sås
4 ägg
1 förp ansjovisfiléer (à 100 g)
1/2 kruka persilja eller dill
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
peppar
Gurka
2 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1/2 msk vatten
2 tsk ättiksprit (12%)
1 gurka
Torsk
ca 600 g torskfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2594 KJ / 618 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanon
Thomas
2023-01-08Väldigt mumsigt.
Carina
2022-06-18Vår fisk var dålig andra gången vi fick Icas vaccum färskfisk och fisken var dålig. Hade hellre fått fryst fisk.
Daniel
2022-04-19Hej Daniel! Reklamationer på varor hänvisar vi till vår kundtjänst https://www.ica.se/kundservice/ här diskuterar vi recepten. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-04-20