Ugnsbakad torsk med ansjovis- och äggsås

10
2
Ugnsbakad torsk med ansjovis- och äggsås

Underbar ugnsbakad torsk som äts med en krämig ansjovis- och äggsås toppad med persilja eller dill. Den nykokta potatisen serverar du tillsammans med fisken och inlagd gurka som du enkelt fixar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2022

Ugnsbakad torsk med ansjovis- och äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Sås

4 ägg
1 förp ansjovisfiléer (à 100 g)
1/2 kruka persilja eller dill
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
peppar

Gurka

2 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1/2 msk vatten
2 tsk ättiksprit (12%)
1 gurka

Torsk

ca 600 g torskfilé

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet har uppdaterats november 2021.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Daniel

2022-04-19

Vår fisk var dålig andra gången vi fick Icas vaccum färskfisk och fisken var dålig. Hade hellre fått fryst fisk.

Redaktionen ICAse

2022-04-20

Hej Daniel! Reklamationer på varor hänvisar vi till vår kundtjänst https://www.ica.se/kundservice/ här diskuterar vi recepten. Hälsningar Michelle

Ingrid

2021-12-05

Super god sås

Näringsvärde per portion

Energi 2594 KJ / 618 kCal
Fett 28 g
Salt 3 g
Kolhydrater 45 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden