Grytstek
Grytstek är långkok som du gör av bland annat fransyska eller innanlår, lök, sirap och grädde. Servera grytsteken med kokt potatis, morötter och gärna svartvinbärsgélé.
Ingredienser
4 portioner
smör att steka i
800 g nötkött (fransyska eller innanlår)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 lök
5 ansjovisfiléer + 4 msk ansjovisspad (för 4 port)
1 msk sirap
1 - 1 1/2 tsk ättiksprit (12%)
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
3 - 3 1/2 dl vatten
3 msk vetemjöl + 3 msk vatten (för 4 port)
1 1/2 dl vispgrädde
smör
Till servering
kokt potatis
kokta morötter
inlagd pressgurka
svartvinbärsgelé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad jag kallar slottstek. Mumma. Fast jag använder högrev. Bästa styckningsdelen på hela djuret, enligt mitt tycke. Fransyska kommer inte över tröskeln. Sån är jag.
Mona
2023-11-19Härlig söndagsmat.
Aina
2022-10-05Underbar söndagsmat.
Christer
2021-03-14