Kalles Jul-Jansson
![Kalles Jul-Jansson](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17371/cf_259/kalles_jul-jansson.jpg)
Kalles Jul-Jansson är en rejäl och suverän potatisgratäng som du kan duka fram på julbordet. Potatisstavar, ansjovisfiléer och lök varvas med grädde, kaviar och ströbröd. Krämigt och smarrigt!
![Kalles Jul-Jansson](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17371/cf_259/kalles_jul-jansson.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 gula lökar
3 msk smör
10 potatisar av mjölig sort
1 ask ansjovisfiléer (à 125 g)
3 dl vispgrädde
1 liten tub kaviar (à 125 g)
2 msk ströbröd
För alla
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri/laktosreducerad: Använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör vegetarisk: Använd havre- eller sojabaserad grädde. Byt ut ansjovis och kaviar mot vitlöksstekt svamp.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Skippa löken använd bara potatis, ansjovis med spad, grädde, och ströbröd. Löken använder man till sill.
Marianne
2013-12-12Detta recept brukar jag använda men utan ansjovis utan bara med kaviar det blir mycket godare för ingen i familjen äter ansjovis. Mycket gott förslag !!!
Mikael
2008-09-17