Kalles Jul-Jansson är en rejäl och suverän potatisgratäng som du kan duka fram på julbordet. Potatisstavar, ansjovisfiléer och lök varvas med grädde, kaviar och ströbröd. Krämigt och smarrigt!
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri/laktosreducerad: Använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör vegetarisk: Använd havre- eller sojabaserad grädde. Byt ut ansjovis och kaviar mot vitlöksstekt svamp.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Marianne
2013-12-12Skippa löken använd bara potatis, ansjovis med spad, grädde, och ströbröd. Löken använder man till sill.
Mikael
2008-09-17Detta recept brukar jag använda men utan ansjovis utan bara med kaviar det blir mycket godare för ingen i familjen äter ansjovis. Mycket gott förslag !!!