Kalles Jul-Jansson

6
2
Kalles Jul-Jansson

Kalles Jul-Jansson är en rejäl och suverän potatisgratäng som du kan duka fram på julbordet. Potatisstavar, ansjovisfiléer och lök varvas med grädde, kaviar och ströbröd. Krämigt och smarrigt!

Kalles Jul-Jansson

Ingredienser

4 portioner
3 gula lökar
3 msk smör
10 potatisar av mjölig sort
1 ask ansjovisfiléer (à 125 g)
3 dl vispgrädde
1 liten tub kaviar (à 125 g)
2 msk ströbröd

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri/laktosreducerad: Använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör vegetarisk: Använd havre- eller sojabaserad grädde. Byt ut ansjovis och kaviar mot vitlöksstekt svamp.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Marianne

2013-12-12

Skippa löken använd bara potatis, ansjovis med spad, grädde, och ströbröd. Löken använder man till sill.

Mikael

2008-09-17

Detta recept brukar jag använda men utan ansjovis utan bara med kaviar det blir mycket godare för ingen i familjen äter ansjovis. Mycket gott förslag !!!