Kalles Jul-Jansson

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
2
Kalles Jul-Jansson

Kalles Jul-Jansson är en rejäl och suverän potatisgratäng som du kan duka fram på julbordet. Potatisstavar, ansjovisfiléer och lök varvas med grädde, kaviar och ströbröd. Krämigt och smarrigt!

Kalles Jul-Jansson

Ingredienser

4 portioner
3   gula lökar
3 msk  smör
10   potatisar av mjölig sort
1   ask ansjovisfiléer (à 125 g)
3 dl  vispgrädde
1   liten tub kaviar (à 125 g)
2 msk  ströbröd

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri/laktosreducerad: Använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör vegetarisk: Använd havre- eller sojabaserad grädde. Byt ut ansjovis och kaviar mot vitlöksstekt svamp.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Skippa löken använd bara potatis, ansjovis med spad, grädde, och ströbröd. Löken använder man till sill.

Marianne

2013-12-12

Detta recept brukar jag använda men utan ansjovis utan bara med kaviar det blir mycket godare för ingen i familjen äter ansjovis. Mycket gott förslag !!!

Mikael

2008-09-17

Testa liknande recept

Kaviar- och purjolöksströmming i ugn
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lyxig Janssons extra allt
Betyg 4.8 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk Janssons frestelse 
Betyg 4.4 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kusin Janssons ansjovisgratäng
Betyg 3.1 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse med grönkål
Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse
Betyg 3.9 av 5.
580 personer har röstat
Över 60 min att tillaga