Ansjovisbakad torsk

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
1
Ansjovisbakad torsk

Vardagar ska det gå snabbt och enkelt att laga mat! Den här fisken lagar sig själv i ugnen och smaksensationen kommer till stor del från ansjovisfiléerna – ett välbeprövat sätt att få fram matens smak. Serveras med fräscha kokta sockerärtor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013

Ansjovisbakad torsk

Ingredienser

4 portioner
600 g  torskfilé
900 g  potatis
55 g  ansjovisfiléer
3 msk  hackad dill
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
salt och peppar
150 g  sockerärtor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Tips

Barnknepet! Ta bort ansjovisen på torsken och salta istället. Eller blanda kaviar i grädden.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Verkar jättegott!

Inga-lill

2020-11-17

Näringsvärde per portion

Energi1894 KJ / 451 kCal
Fett12 g
Salt2.2 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Dillstekt torsk med remoulad
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga