Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Ansjovisbakad torsk

Vardagar ska det gå snabbt och enkelt att laga mat! Den här fisken lagar sig själv i ugnen och smaksensationen kommer till stor del från ansjovisfiléerna – ett välbeprövat sätt att få fram matens smak. Serveras med fräscha kokta sockerärtor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Lägg torsken i en ugnssäker form. Lägg ansjovisfiléerna på fisken och krydda med peppar.
  5. Blanda dillen med grädden och häll runt fisken. Salta och peppra över grädden. Sätt in den mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Ansa och koka sockerärtorna i saltat vatten.
  7. Servera torsken med potatis och sockerärtor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Tips

Barnknepet! Ta bort ansjovisen på torsken och salta istället. Eller blanda kaviar i grädden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g potatis
  • 55 g ansjovisfiléer
  • 3 msk hackad dill
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1894 kJ / 451 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer