Ansjovisbakad torsk
Vardagar ska det gå snabbt och enkelt att laga mat! Den här fisken lagar sig själv i ugnen och smaksensationen kommer till stor del från ansjovisfiléerna – ett välbeprövat sätt att få fram matens smak. Serveras med fräscha kokta sockerärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g potatis
55 g ansjovisfiléer
3 msk hackad dill
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
150 g sockerärtor
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Tips
Barnknepet! Ta bort ansjovisen på torsken och salta istället. Eller blanda kaviar i grädden.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1894 KJ / 451 kCal
Fett12 g
Salt2.2 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Verkar jättegott!
Inga-lill
2020-11-17