Ansjovisbakad torsk

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
1
Ansjovisbakad torsk

Vardagar ska det gå snabbt och enkelt att laga mat! Den här fisken lagar sig själv i ugnen och smaksensationen kommer till stor del från ansjovisfiléerna – ett välbeprövat sätt att få fram matens smak. Serveras med fräscha kokta sockerärtor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013

Ansjovisbakad torsk

Ingredienser

4 portioner
600 g  torskfilé
900 g  potatis
55 g  ansjovisfiléer
3 msk  hackad dill
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
salt och peppar
150 g  sockerärtor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Tips

Barnknepet! Ta bort ansjovisen på torsken och salta istället. Eller blanda kaviar i grädden.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Verkar jättegott!

Inga-lill

2020-11-17

Näringsvärde per portion

Energi1894 KJ / 451 kCal
Fett12 g
Salt2.2 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Dillstekt torsk med remoulad
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxig torskfilé med pepparrotssmör och dillpotatis
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med dillmajonnäs och sockerärtor
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga