Ansjovisbakad torsk

5
1
Ansjovisbakad torsk

Vardagar ska det gå snabbt och enkelt att laga mat! Den här fisken lagar sig själv i ugnen och smaksensationen kommer till stor del från ansjovisfiléerna – ett välbeprövat sätt att få fram matens smak. Serveras med fräscha kokta sockerärtor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013

Ansjovisbakad torsk

Ingredienser

4 portioner
600 g
torskfilé
900 g
potatis
55 g
ansjovisfiléer
3 msk
hackad dill
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
-
salt och peppar
150 g
sockerärtor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Tips

Barnknepet! Ta bort ansjovisen på torsken och salta istället. Eller blanda kaviar i grädden.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Inga-lill

2020-11-17

Verkar jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 1894 KJ / 451 kCal
Fett 12 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept