Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor

Som ett vinterlandskap återspeglas denna husmanskost på din tallrik. Den ugnsbakade torsken omges av den smakrika ansjovissåen. Ärtorna är en trogen följeslagare till fisken och potatisen. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023

Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis

Torsk

600 g  torskfilé
salt
peppar

Ansjovissås

10   ansjovisfiléer
20 g  färsk gräslök
2 dl  smetana
1 dl  mjölk

Ärtor

250 g  gröna ärtor
1 msk  smör
65 g  babyspenat

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut smetana, mjölk och smör mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana, mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Vik fiskbitarna så att det blir samma tjocklek på dem när de ska tillagas. Smaka av såsen med lite pressad citronsaft och lite ansjovisspad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2515 KJ / 597 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovisbakad torsk
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk strömminglåda
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cheddarrullar med gräslökssmetana
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenat- och potatisplättar med ansjoviskräm
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med ägg och ansjovis
Betyg 2.9 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga