Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
![Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246558/cf_259/ugnsbakad_torsk_med_ansjovissas_och_artor.jpg)
Som ett vinterlandskap återspeglas denna husmanskost på din tallrik. Den ugnsbakade torsken omges av den smakrika ansjovissåen. Ärtorna är en trogen följeslagare till fisken och potatisen. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023
![Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246558/cf_259/ugnsbakad_torsk_med_ansjovissas_och_artor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Torsk
600 g torskfilé
salt
peppar
Ansjovissås
10 ansjovisfiléer
20 g färsk gräslök
2 dl smetana
1 dl mjölk
Ärtor
250 g gröna ärtor
1 msk smör
65 g babyspenat
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut smetana, mjölk och smör mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana, mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Vik fiskbitarna så att det blir samma tjocklek på dem när de ska tillagas. Smaka av såsen med lite pressad citronsaft och lite ansjovisspad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2515 KJ / 597 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer