Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Strömmingsrulader med krispig morotssallad

Härligt smakrika strömmingsrulader fyllda med ansjovis och senap som tillagas i ugn med ett täcke av citronsås. Låt gärna din krispiga morotssallad stå och dra in citronjuicen före den serveras med ruladerna och kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Klipp av ryggfenan på strömmingsfiléerna. Lägg dem, utvikta, med skinnsidan ner. Strö på salt och vitpeppar. Bre på senap. Grovhacka och fördela ansjovisen på strömmingsfiléerna. Rulla ihop.
  3. Lägg ruladerna i en smord ugnssäker form.
  4. Blanda citronsåsen med socker och ättika. Häll såsen över strömmingen. Tillaga i ugnen på mellersta falsen ca 15 minuter.
  5. Skala morötterna och riv dem grovt, på rivjärn eller i matberedare. Ansa och strimla purjolöken fint. Blanda med plockad dill.
  6. Tillsätt citronjuice och olja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna salladen stå och dra en stund. Servera strömmingsruladerna med morotssalladen och kokt potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
  • 2 1/2 dl mild citronsås (färdig kyld sås)
  • 2 msk socker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 1 kruka dill
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2144 kJ / 512 kCal
Läs mer om näringsvärden