Ugnsbakad torsk med ansjovissås

5
1
Ugnsbakad torsk med ansjovissås

Kvällens middag består av ugnsbakad torsk! Serveras med magiskt god sås gjord på ansjovis, dill och crème fraiche. Ät tillsammans med nykokt potatis och toppa med krispiga sockerärtor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020

Ugnsbakad torsk med ansjovissås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Torsk

ca 600 g
torskfilé
-
salt
-
peppar

Sås

1
burk ansjovisfiléer (à 100 g)
1
ask färsk dill (à 20 g)
2 dl
crème fraiche
150 g
salladsärtor
1
citron
2
hjärtsalladshuvuden

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Häll anjovisspadet på torsken (men salta den då inte) och ugnsbaka sedan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Barbara

3/31/2020

Mycket gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2294 KJ / 547 kCal
Fett 21 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 48 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept