Ugnsbakad torsk med ansjovissås

Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
1
Ugnsbakad torsk med ansjovissås

Kvällens middag består av ugnsbakad torsk! Serveras med magiskt god sås gjord på ansjovis, dill och crème fraiche. Ät tillsammans med nykokt potatis och toppa med krispiga sockerärtor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Ugnsbakad torsk med ansjovissås

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Torsk

ca 600 g torskfilé
salt
peppar

Sås

1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
150 g salladsärtor
1 citron
2 hjärtsalladshuvuden

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott.

Barbara

2020-03-31

Näringsvärde per portion

Energi2294 KJ / 547 kCal
Fett21 g
Salt3.7 g
Kolhydrater48 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Halstrad röding med dill- och ansjovissås
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ansjovisspätta med dillroyal
Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovisbakad torsk
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad torsk med timjan- och senapscrème
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga