Ugnsbakad torsk med ansjovissås
Kvällens middag består av ugnsbakad torsk! Serveras med magiskt god sås gjord på ansjovis, dill och crème fraiche. Ät tillsammans med nykokt potatis och toppa med krispiga sockerärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Torsk
ca 600 g torskfilé
salt
peppar
Sås
1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
150 g salladsärtor
1 citron
2 hjärtsalladshuvuden
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2294 KJ / 547 kCal
Fett21 g
Salt3.7 g
Kolhydrater48 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott.
Barbara
2020-03-31