Ugnsbakad lax med nudelsallad
En ljuvlig ugnsbakad lax med nudelsallad inspirerad av Sydostasiens kök! En hälsosam rätt med mycket smak som du svänger ihop på under 30 minuter. Förhöj smakupplevelsen ytterligare och servera tunt skivad gurka med sweet chilisås och lime till.
Ingredienser
4 portioner
Dressing
1/2 dl japansk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk risvinäger
1 cm färsk ingefära
Lax
4 portionsbitar laxfilé
1 msk flingsalt
Nudelsallad
4 portioner äggnudlar
1 röd spansk peppar eller lika mängd röd paprika
1 kruka koriander
2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2306 KJ / 551 kCal
Fett22 g
Salt3.6 g
Kolhydrater52 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott, vår favvorätt numera.
Lena
2021-09-28Väldigt gott! Rekommenderas
Ann
2021-08-21Grymt gott och lättlagat!
Marika
2017-11-16