Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ugnsbakad lax med nudelsallad

En ljuvlig ugnsbakad lax med nudelsallad inspirerad av Sydostasiens kök! En hälsosam rätt med mycket smak som du svänger ihop på under 30 minuter. Förhöj smakupplevelsen ytterligare och servera tunt skivad gurka med sweet chilisås och lime till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ den åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och strö på flingsalt. Stek laxen ca 15 minuter i mitten av ugnen.
  4. Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj dem i kallt vatten. Kärna ur och strimla chilin eller paprikan fint. Blanda med nudlarna. Plocka koriandern från krukan och blanda bladen med nudlarna.
  5. Droppa dressingen över nudelsalladen. Strö sist över sesamfrön.
  6. Servera laxen vid sidan om nudelsalladen.

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: använd risnudlar.
Gör äggfri: välj äggfria nudlar.

Tips

Servera tunt skivad gurka med sweet chilisås och lime vid sidan om.

Gröna tipset: Byt ut laxen mot quornbitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 1 msk flingsalt
Nudelsallad
  • 4 portioner äggnudlar
  • 1 röd spansk peppar eller lika mängd röd paprika
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk rostade sesamfrön
Dressing
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk risvinäger
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?