Krämiga currynudlar med lax och paprika
Här är en mycket lättlagad och god rätt. Den mjuka milda smaken av kokosmjölk som kryddas med curry och smaksätts med den syrliga limen blir en underbar kombo. Servera tillsammans med kokta nudlar och stek lax. Krämigt, mättande och supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021
Ingredienser
4 portioner
2 röda paprikor
600 g laxfilé
4 port äggnudlar
1 msk olja
2 tsk curry
1 burk kokosmjölk (à 200 ml)
salt
peppar
1 lime
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3137 KJ / 750 kCal
Fett40 g
Salt1 g
Kolhydrater55 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lime finns inte med bland ingredienserna. Så när vi la in det i inköpslistan kom det inte med. Synd! Det hade varit gott.
Linus
2021-03-06Hej Linus! Tack för att du uppmärksammade det för oss och vi ber om ursäkt för att limen hade fallit bort. Vi har nu uppdaterat receptet så att lime finns med bland ingredienserna. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-03-08Ingen höjdare. Curry, koriander, lax och paprika smakar inte gott tillsammans.
Magnus
2021-03-06Ingen direkt smakupplevelse men funkade absolut! Koriandern lyfte rätten.
Johanna
2021-03-03